Omgevingsplan Binckhorst (ex artikel 6:19 Awb) gewijzigd vastgesteld

Logo 's-Gravenhage

Inleiding

De gemeenteraad heeft op 29 november 2018 het omgevingsplan Binckhorst vastgesteld. Tegen dat besluit zijn 13 beroepen ingediend bij de Raad van State. Het college heeft bij brief van 19 april 2019 een verweerschrift ingediend bij de Raad van State. In dat verweerschrift meldt het college dat de beroepen nog aanleiding geven om het omgevingsplan Binckhorst op een paar punten aan te passen met een herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb.

Om dit aan te passen is door middel van een herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb, het ontwerp-omgevingsplan Binckhorst opgesteld en ter inzage gelegd.

Vastgesteld

De gemeenteraad heeft bij besluit van 25 november 2020 het omgevingsplan Binckhorst (ex artikel 6:19 Awb) gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het op 29 november 2018 vastgestelde omgevingsplan.

De wijzigingen zijn terug te vinden in het onderdeel ‘Staat van wijzigingen’ van het raadsvoorstel/-besluit ‘Voorstel van het college inzake gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) omgevingsplan Binckhorst’ (RIS299317).

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit, het omgevingsplan Binckhorst (ex artikel 6:19 Awb), het OmgevingsEffectRapport (OER) en alle bijlagen liggen met ingang van 19 januari 2021 gedurende een termijn van 6 weken op de volgende wijzen ter inzage:

- op www.ruimtelijkeplannen.nl waar het omgevingsplan Binckhorst te vinden is onder planID: NL.IMRO.0518.OP0365FOmgevBinck-50VA;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Van 20 januari tot en met 2 maart 2021 kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden:

- die tijdig hun zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het omgevingsplan Binckhorst;

- die bezwaar hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het omgevingsplan Binckhorst. De wijzigingen zijn terug te vinden in het onderdeel ‘Staat van wijzigingen’ van het raadsvoorstel/-besluit ‘Voorstel van het college inzake gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) omgevingsplan Binckhorst’ (RIS299317);

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp van het herstelbesluit ex artikel 6:19 Awb van het ontwerp-omgevingsplan Binckhorst bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Het besluit tot vaststelling van het omgevingsplan Binckhorst (ex artikel 6:19 Awb) treedt in werking met ingang van 3 maart 2021, tenzij gedurende bovengenoemde termijn naast het indienen van een beroep een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat het geval is, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven