Ontwerp structuurvisie “Centrum Eerbeek en Eerbeekse beek” gemeente Brummen

Logo Brummen

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen maakt bekend dat met ingang van zaterdag 22 mei 2021 gedurende 8 weken de ontwerp structuurvisie “Centrum Eerbeek en Eerbeekse beek” ter inzage ligt.

 

Op 18 mei 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen het ontwerp van de structuurvisie Centrum Eerbeek en Eerbeekse beek vastgesteld. In de periode van 22 mei 2021 tot en met 16 juli 2021 ligt de ontwerpvisie ter inzage en kunt u een zienswijze kenbaar maken.

 

Het ontwerp van de structuurvisie geeft de ontwikkelrichting voor het centrum van Eerbeek en de Eerbeekse beek weer. Voor het centrumgebied gaat het om de Stuijvenburchstraat en directe omgeving (deel Coldenhovenseweg en Loenenseweg, De wasacker en het Elis Ligtleeplein) en het Oranje Nassauplein. Voor de Eerbeekse beek gaat het om het beektracé vanaf de Boshoffweg tot en met de Smeestraat.

 

Ter inzage

De ontwerp visie wordt op 21 mei 2021 gepubliceerd op www.officiëlebekendmakingen.nl en ligt tot en met 16 juli 2021 (acht weken) ter inzage.

 

De ontwerpvisie is in te zien via de website van de gemeente Brummen. Gedurende deze termijn kunt u op meerdere manieren een zienswijze kenbaar maken.

 

1. Schriftelijke zienswijze:

Bij het college van burgemeester en wethouders van Brummen, Postbus 5, 6970 AA Brummen. De zienswijze moet door u ondertekend zijn en tenminste uw naam, adres en woonplaats bevatten en indien mogelijk ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

2. Mondelingen zienswijze:

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen, neem hiervoor contact op met de gemeente via e-mailadres ruimtevooreerbeek@brummen.nl

3. Digitale (elektronische) zienswijze:

Vanwege Covid-19 willen wij het aantal fysieke afspraken in het gemeentehuis beperken. Om die reden is het ontwerp van de visie niet fysiek in te zien. Maar, bieden we in deze procedure ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan via het e-mailadres ruimtevooreerbeek@brummen.nl. De zienswijze moet tenminste uw naam, adres en woonplaats bevatten en indien mogelijk ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

 

Meer informatie

U kunt het ontwerp van de visie inzien via www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. Ook kunt u het ontwerp inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0213.STRVEERB500000-on01 of via de link; http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.STRVEERB500000-on01. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/

 

Vervolg

In het najaar worden de zienswijzen voorzien van een reactie en aan de gemeenteraad aangeboden. Waarschijnlijk stelt de gemeenteraad in het najaar van 2021 de structuurvisie vast. De vaststelling wordt ook bekend gemaakt. Tegen de visie kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. De visie heeft geen rechtstreekse rechtsgevolgen, maar vormt een leidraad en toetsingskader voor plannen die dat wel hebben.

 

 

Dit besluit is genomen tijdens de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders van 18 mei 2021.

Het college B&W van de gemeente Brummen,

Secretaris, H.A.J. van de Vliert,

Burgemeester A.J. van Hedel.

Naar boven