Gemeente Simpelveld - ontwerpbestemmingsplan - kernen gemeente Simpelveld herziening 2021

Logo Simpelveld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Simpelveld maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 mei 2021 gedurende 6 weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Kernen gemeente Simpelveld herziening 2021” voor een ieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan kan worden ingezien in het gemeentehuis aan de Markt 1 te Simpelveld en is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft de volgende identificatiecode: NL.IMRO.0965.BPLGM01Kernenh2021-ON01.

Toelichting

Het bestemmingsplan “Kernen gemeente Simpelveld” uit 2015 heeft een overwegend conserverend karakter. Dit betekent dat het bestemmingsplan is gericht op behoud van bestaande functies en omgevingswaarden. Het bestemmingsplan bevat ondanks zorgvuldige voorbereiding enkele juridische omissies en gebreken. Middels voorliggende herziening is beoogd het bestemmingsplan “Kernen gemeente Simpelveld” te herstellen. Het herstel ziet toe op de samenhang tussen de (digitale) verbeelding en de planregels. Het bestemmingsplan is niet bedoeld voor de inpassing van planologische initiatieven van derden. Het oorspronkelijk conserverend karakter van het geldende bestemmingsplan blijft overeind.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder overeenkomstig het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een schriftelijke of mondelinge zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 21000, 6369 ZG Simpelveld.

Simpelveld, 18 mei 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Simpelveld.

 

Naar boven