Rectificatie - Gemeente Hattem - Voornemen tot voorbereiding milieueffectrapport (MER) voor Omgevingsvisie

Logo Hattem

Voornemen tot voorbereiding milieueffectrapport (MER) voor Omgevingsvisie

Burgemeester en wethouders van Hattem hebben op 26 april 2021 besloten dat een plan-MER wordt opgesteld voor de omgevingsvisie van Hattem . Zij hebben de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) vrijgegeven voor inzage.

 

Aanleiding

De gemeente Hattem werkt aan het opstellen van een omgevingsvisie. Deze omgevingsvisie beschrijft hoe de fysieke leefomgeving van Hattem zich gaat ontwikkelen op de lange termijn: 2040.

Met de omgevingsvisie loopt de gemeente voor op de invoering van de Omgevingswet.

 

Naast het inhoudelijke proces doorloopt de omgevingsvisie ook een bestuurlijk besluitvormingsproces.

 

Onderdeel van deze wettelijke besluitvorming is het opstellen van een plan-MER.

 

Het is verplicht voor ontwikkelingen met mogelijk belangrijke nadelige milieugevolgen een m.e.r.-procedure te doorlopen. Omdat nadelige gevolgen niet op voorhand kunnen worden uitgesloten wordt een milieueffectrapport (MER) voor de Omgevingsvisie opgesteld. Het doel hiervan is het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvorming te betrekken. (Toelichting (niet laten staan) Geen passende beoordeling nodig, deze volgt in later stadium

 

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als eerste stap is een NRD opgesteld. Het doel van deze notitie is het beschrijven voor welke thema’s en op welke wijze onderzoek zal worden verricht in het MER. Verder wordt inzicht gegeven in de voorgenomen ontwikkelingen, de omvang van het onderzoeksgebied en het detailniveau dat benodigd is voor een goede besluitvorming. Het plangebied voor het planMER Omgevingsvisie is het grondgebied van de gemeente Hattem.

 

Met de bekendmaking van het planMER Omgevingsvisie Hattem start de m.e.r.-procedure.

 

Ter inzage  

De NRD Omgevingsvisie Hattem met de daarbij behorende stukken ligt van woensdag 12 mei 2021 tot en met dinsdag 22 juni 2021 (zes weken) op afspraak ter inzage in het stadhuis. U kunt een afspraak maken via www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16 16. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is ook digitaal te raadplegen op www.hattem.nl.

 

Zienswijze  

Gedurende de termijn van inzage kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeente Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Prins via (038) 443 16 16.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?  

De ontvangen zienswijzen en adviezen worden beantwoord in een Nota van beantwoording. U krijgt hierover schriftelijk bericht. De Nota van beantwoording wordt betrokken bij het op te stellen planMER Omgevingsvisie Hattem.

 

Het planMER Omgevingsvisie Hattem wordt gelijktijdig ter inzage gelegd met het ontwerp-Omgevingsvisie Hattem. Hierover volgt op een later moment meer informatie.

 

Hattem, 26 april 2021

Burgemeester en wethouders van Hattem

 

Naar boven