Bestemmingsplan “Akervoorderlaan 55a, Lisse” gewijzigd vastgesteld

Logo Lisse

De gemeenteraad van Lisse heeft op 15 april 2021 het bestemmingsplan “Akervoorderlaan 55a, Lisse” met identificatienummer NL.IMRO.0553.bpavoorderln55a-vax1 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op de locatie Akervoorderlaan 55a in Lisse.

Inhoud plan

Het voornemen is om op de locatie Akervoorderlaan 55a in Lisse een GOM-woning te realiseren. Op het perceel is in januari 2015 brand geweest, waarbij een gedeelte van de bedrijfspanden verloren is gegaan. De locatie bestaat uit twee delen, waarvan één gedeelte binnen de gemeente Lisse en het andere gedeelte binnen de gemeente Teylingen. De eigenaar heeft het voornemen om de bedrijfspanden niet te herbouwen, maar in plaats daarvan twee GOM-woningen te realiseren, waarvan één binnen het grondgebied van de gemeente Teylingen en de ander in het grondgebied van de gemeente Lisse. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’, omdat op de gewenste locatie een bedrijfsbestemming ligt. Hiertoe dient de bestemming te worden gewijzigd naar ‘Wonen’. Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de vooroverlegpartners en heeft voor inspraak ter inzage gelegen. In totaal zijn drie vooroverlegreacties ontvangen van de overlegpartners. Er is één inspraakreactie ontvangen. De vooroverleg- en inspraakreacties hebben geen consequenties voor het bestemmingsplan en geven geen aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Vervolgens is het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gegaan. Hierop is één zienswijze binnengekomen. Naar aanleiding van deze reactie is het bestemmingsplan gewijzigd conform de nota van zienswijze.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van woensdag 5 mei 2021 tot en met dinsdag 15 juni ter inzage in het gemeentehuis in Lisse aan de Heereweg 254.

We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het vastgestelde bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak inzien op het gemeentehuis in Lisse. De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘bestemmingsplan “Akervoorderlaan 55a, Lisse”’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van donderdag 6 mei 2021 tot en met woensdag 16 juni 2021 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Akervoorderlaan 55a, Lisse” naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 17 juni 2021 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl

Naar boven