Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Waterberging De Run Bergeijk'

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 25 februari 2021 het bestemmingsplan 'Waterberging De Run Bergeijk' met identificatie nummer NL.IMRO.1724.BPUrun0075-VAST gewijzigd heeft vastgesteld.

Inzage

Met ingang van vrijdag 23 april 2021 liggen het raadsvoorstel en raadsbesluit en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch op 0497-551455 of via de receptie.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het bestemmingsplan worden verkregen.

Inhoud

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Waterberging De Run Bergeijk' voorziet in de realisatie van een gestuurde waterberging voor opvang van water in tijden van zeer overvloedige neerslag, alsmede in de inrichtingvan natuur en beekherstel. Het project Waterberging De Run is gemeentegrensoverschrijdend. Ook de gemeenten Veldhoven en Eersel hebben bestemmingsplannen opgesteld die op dit project zien. Hiervan wordt door deze gemeenten kennis gegeven.

 

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Daarom kunnen alleen belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen en iedere belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht met ingang van vrijdag 23 april 2021 gedurende zes weken tegen het besluit van de raad instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zicht richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep met ingang van vrijdag gedurende zes weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad.

Het besluit van de raad treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treden het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven