Beeldkwaliteitplan vastgesteld ‘Harskamp, Tepelenburgweg 1’

Logo Ede

 

Zaaknummer 183618

 

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op 17 december 2020 heeft de gemeenteraad van Ede het beeldkwaliteitplan ‘Harskamp, Tepelenburgweg 1’ in Harskamp vastgesteld.

U kunt het plan (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een beeldkwaliteitplan (BKP) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Het BKP wordt na vaststelling onderdeel van de welstandsnota van de gemeente Ede.

In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Harskamp, Tepelenburgweg 1’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het BKP betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het BKP vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat ligt tussen de Dorpsstraat en de Tepelenburgweg in Harskamp. Het plan maakt de toevoeging van een kleinschalige woning op het perceel mogelijk. De voormalige agrarische bebouwing wordt grotendeels gesloopt. Het beeldkwaliteitsplan geeft specifieke welstandskaders voor de nieuw te realiseren woning.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit beoordeelt bouwplannen op basis van dit plan.

Beroep

Het is niet mogelijk beroep in te stellen tegen het door de gemeenteraad vastgesteld beeldkwaliteitplan.

Naar boven