Voorontwerpbestemmingsplan Heereweg 423 te Lisse

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Heereweg 423 te Lisse in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor eenieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied ligt binnen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2012 en omvat een gedeelte van het bedrijfsperceel van het handels- en exportbedrijf ‘Dames en Werkhoven’ gelegen aan de Heereweg 423 te Lisse.

Inhoud plan

Op de locatie bevindt zich een handels- en exportbedrijf (een voormalig bollenbedrijf) bestaande uit meerdere bedrijfsgebouwen. Een aantal van deze gebouwen is niet meer als zodanig in gebruik en is daar ook niet meer geschikt voor. Waaronder de historische bollenloods 'Dames en Werkhoven'.

Na het onherroepelijk zijn van het bestemmingsplan is het mogelijk om deze bollenloods te verbouwen en te gaan gebruiken voor wonen, waarbij deze geschikt wordt voor 4 appartementen. Enkele gebouwen daaromheen worden gesloopt, zodat een stedenbouwkundige verbetering optreedt en een tuin en erf bij de woningen gerealiseerd kan worden. Het plan is positief, omdat een cultuurhistorisch waardevol gebouw, een historische bollenschuur tevens een gemeentelijk monument, behouden kan worden. Het overige deel van het bedrijfsperceel blijft als zodanig in gebruik.

Terinzagelegging

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Heereweg 423’ ligt ter inzage van 22 april 2021 tot en met 19 mei 2021. Tijdens deze termijn kan door u een inspraakreactie worden ingediend.

De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf genoemde datum inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0553.Heereweg423-vox1. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0553.bpHeereweg423-vox1.

Tegelijkertijd kunt u op de website van de gemeente Lisse een pdf van de analoge versie van het voorontwerpbestemmingsplan downloaden. Een fysiek exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan is in te zien op het gemeentehuis van de gemeente Lisse hetgeen u na het maken van een afspraak kunt inzien.

N.b. indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening, de digitale versie bepalend.

Een inspraakreactie indienen

Binnen een termijn van 4 weken, dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk uw inspraakreactie indienen bij het college van de gemeente Lisse, Postbus 200, 2161 AE Lisse. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Wilt u liever mondeling reageren dan kunt u een afspraak maken met Renate van de Nes van het team planvorming via telefoonnummer 14 0252. Voor een mondelinge inspraakreactie is het wel noodzakelijk dat u naar het gemeentehuis toe komt. U kunt uw inspraakreactie ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via e-mailadres gemeente@lisse.nl. Anonieme reacties worden niet in behandeling genomen.

 

Naar boven