Bekendmaking goedkeuring dijkversterking Waalfront

Logo Gelderland

 

Zaaknummer 2021-000952

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat het projectplan “Aanpassing waterkering Waalfront Nijmegen” van waterschap Rivierenland is goedgekeurd. Op grond van de Waterwet kan een projectplan tot aanleg, verlegging of versterking van primaire waterkeringen pas worden uitgevoerd nadat Gedeputeerde Staten het heeft goedgekeurd.

 

Het project

Rondom de voormalige Honigfabriek bij Nijmegen wordt het industriegebied als onderdeel van het plan Waalfront Nijmegen omgezet in een gebied met hoogwaardige woningbouw en voorzieningen. Het gebied wordt door de primaire waterkering langs de Waal beschermd tegen overstroming. Deze waterkering is op dit moment nog niet afgekeurd, maar zal op termijn versterkt moeten worden om te voldoen aan nieuwe landelijke waterveiligheidsnormen die gelden per 1 januari 2017. De overkoepelende gebiedsontwikkeling Waalfront Nijmegen - waarbinnen door het ontwikkelbedrijf Waalfront het voormalige industrieterrein wordt herontwikkeld tot hoogwaardig woongebied met voorzieningen - biedt de kans om de primaire waterkering gelijktijdig met de herontwikkeling aan te passen aan de nieuwe eisen voor waterveiligheid.

 

Waar kunt u het goedkeuringsbesluit en het projectplan raadplegen?

Van maandag 12 april 2021 tot en met maandag 24 mei 2021 zijn het goedkeuringsbesluit en het projectplan te raadplegen op de website: https://www.waterschaprivierenland.nl/waalfront-nijmegen

Tevens kun u de stukken in die periode op werkdagen en op de gebruikelijke openingstijden inzien op het provinciehuis, het waterschapskantoor en het gemeentehuis op de volgende locaties:

  • Provincie Gelderland, Markt 11, Arnhem

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, Tiel

  • Gemeente Nijmegen, Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30, Nijmegen

Raadpleeg voor inzage de website voor de actuele coronamaatregelen.

 

Instellen beroep

Belanghebbenden kunnen van 13 april 2021 tot en met 24 mei 2021 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit. Het beroepschrift moet worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is en

- de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op de procedure van het projectplan. Dit betekent dat:

- de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

- de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

- de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Indien er een spoedeisend belang is kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld daartoe een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

Raad van State

T.a.v. de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met de omgevingsmanagers van het project. Dit zijn mevrouw K. Oosters via telefoonnummer 06 10 71 84 84 of k.oosters@wsrl.nl en de heer J.J Zeeberg via 06 21 68 99 35 of j.zeeberg@wsrl.nl. Voor vragen over het goedkeuringsbesluit kunt u terecht bij het provincieloket van provincie Gelderland op telefoonnummer 026 359 9999.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven