Ontwerp bestemmingsplan Grote vuurvlinder en ontwerp besluit hogere waarde wet geluidhinder

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders maken bekend dat

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan Wolvega Grote vuurvlinder en

  • 2.

    het ontwerp besluit hogere waarde Wolvega Grote vuurvlinder

vanaf woensdag 7 april 2021 voor een periode van 6 weken (t/m 18 mei 2021) ter inzage worden gelegd. U kunt tegen de besluiten een zienswijze indienen.

In verband met de coronamaatregelen nodigen wij u uit de stukken digitaal in te zien. Het bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een directe link naar de stukken wordt op de website van de Lindewijk geplaatst (www.lindewijk.nl).

Eventueel kunt u een afspraak maken om de stukken op het gemeentehuis in te zien. Neemt u in dat geval contact op met 0561-691234.

Situering

De locatie is gelegen aan de Grote vuurvlinder te Wolvega (Lindewijk). Het betreft de nieuwe adressen Grote Vuurvlinder 79 tm 93.

Ontwerp Bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan Wolvega Grote vuurvlinder worden 4 stuks twee-onder-één-kapwoningen

mogelijk gemaakt daar waar volgens het oude planologisch regime, (bp Lindewijk deelgebied 1, vastgesteld 24 september 2018) 4 vrijstaande woningen mogelijk waren.

Ontwerp besluit hogere waarde

Op basis van de ontheffingsgronden uit Wet geluidhinder en Beleidsregel hogere waarde Wet geluidhinder gemeente Weststellingwerf wordt, ten behoeve van de realisatie van de 8 woningen, gebruik gemaakt van de bevoegdheid om een hogere geluidswaarde vast te kunnen stellen.

Vervolgtraject

Na de terinzagelegging behandelen wij de ingekomen reacties. Alle reacties worden schriftelijk door ons beantwoord. Als hiertoe aanleiding is worden de stukken aangepast.

Daarna wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de raad bestaat nog de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven