Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening parkeren

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 december 2020 het bestemmin gsplan Parapluherziening parkeren heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn meerdere wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 14 januari gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 24 februari 2021).

 

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan bevat een nieuwe regeling waarmee het realiseren van voldoende parkeergelegenheid wordt geëist. Het vervangt de bestaande parkeerregeling van de geldende bestemmingsplannen óf voegt een parkeerregeling toe aan de geldende bestemmingsplannen die geen parkeerregeling bevatten. De parkeerregeling heeft ook betrekking op het realiseren van parkeergelegenheid voor fietsen.

Het bestemmingsplan verwijst naar de Nota Parkeernormen 2020, waarin de eisen zijn opgenomen waar parkeergelegenheid aan moet voldoen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is binnen de daarvoor geldende termijn een zienswijze bij de gemeenteraad ingediend. Hoewel deze zienswijze niet heeft geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij de vaststelling wel enkele wijzigingen aangebracht.

De belangrijkste wijziging ten opzichte van het ontwerp is het toevoegen van een bepaling omtrent het toepassingsbereik van het bestemmingsplan. De overige wijzigingen zijn aangebracht om de leesbaarheid van het bestemmingsplan te vergroten.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 17 december 2020 en de daarbij behorende Nota zienswijzen.

Belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

 

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 14 januari 2021 tot en met woensdag 24 februari 2021 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Parapluherziening parkeren.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u naast het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Waar kunt u het plan inzien?

In verband met de Coronacrisis is het bestemmingsplan alleen digitaal beschikbaar. De digitale versie van het bestemmingsplan is in te zien via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/?planidn=NL.IMRO.0034.BPPAR03-vg01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op: https://digitaleplannen.nl/0034/BE43FB0A-A6DB-49A2-997F-E77CE2C5DAD8/

Voor vragen over het bestemmingsplan of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14036.

Naar boven