Ontwerp wijzigingsplan Workum - Uitbreiding FrieslandCampina, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerp van het wijzigingsplan “Workum – Uitbreiding FrieslandCampina” ter inzage leggen.

Wat houdt dit wijzigingsplan in?

Het wijzigingsplan heeft betrekking op een gebied dat ligt aan de oostkant van Workum. Het plangebied wordt globaal gezien begrenst door het perceel aan Spoardyk 25, het water van de Horsa en de wegen Parallelwei en Eniggaburren. Dat gebied heeft nu nog de bestemming ‘agrarische doeleinden’, maar kan worden gewijzigd in de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’.

Met dit wijzigingsplan wordt het mogelijk gemaakt om de melkontvangst die nu op het huidige fabrieksterrein plaatsvindt in dit gebied te realiseren. Met de verplaatsing van de melkontvangst worden knelpunten die op het huidige terrein worden ondervonden op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëncy weggenomen.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van dit wijzigingsplan kunt u inzien vanaf 2 april 2021 tot en met 13 mei 2021. Het ontwerp van het wijzigingsplan kunt u bekijken op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van het wijzigingsplan is: NL.IMRO.1900.2020westWPfrlcampi-ontw

Het ontwerp kan ook worden ingezien bij het gemeentelijk loket in Sneek. In dat geval verzoeken wij u enkele dagen daarvoor een afspraak te maken met de heer A. Kits van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemene telefoonnummer 140515

Reageren

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze over het ontwerp-wijzigingsplan indienen. Deze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u een zienswijze mondeling indienen? Dat kan door het maken van een afspraak met Albert Kits van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemene telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 30 april 2020.

 

Naar boven