Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan “Uitwerkingsplan Limmer Linten fase 3b Visweg-zuid”.

Logo Castricum

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat: in de vergadering van 2 februari 2021 het uitwerkingsplan “Limmer Linten fase 3b Visweg-zuid” is vastgesteld.

Inhoud Uitwerkingsplan

Fase 3b heeft betrekking op een nieuw woongebied centraal in het gebied Limmen-Zandzoom. Globaal gezien wordt het plangebied begrensd door de Visweg in het noorden, agrarische gronden in het oosten en zuiden en de woonpercelen aan de Hogeweg in het westen. Het plan omvat 29 woningen, waarvan 10 sociale woningen.

Het uitwerkingsplan is gericht op de woningbouwontwikkeling in Limmen Zandzoom. In het bestemmingsplan Limmen - Zandzoom is de totale ontwikkeling beschreven en is een groot deel van de ruimtelijke onderbouwing van dit project opgenomen. Het uitwerkingsplan beschrijft met name de wijze waarop het betreffende gebied van het bestemmingsplan is uitgewerkt.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het collegebesluit, het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 24 maart 2021 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan ID NL.IMRO.0383.UPLZandzoomfase3b -VS01. Daarnaast ligt het uitwerkingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA te Castricum.

 

LET OP: in verband met het Corona virus is het gemeentehuis beperkt open. Wij verzoeken u dan ook eerst telefonisch contact (14 0251) op te nemen indien u de stukken fysiek wilt bekijken.

 

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

• een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp uitwerkingsplan naar voren te brengen;

• een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Inwerkingtreding uitwerkingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Castricum, de heer J. van Boven en de heer J.H. Moraal, tel. 14 0251 of via e-mail janvanboven@debuch.nl en jelgermoraal@debuch.nl.

Castricum, 24 maart 2021

Naar boven