Concept-ontwerpbestemmingsplan Tilburg, parapluplan detailhandel 2021

Logo Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt bekend dat het concept-ontwerpbestemmingsplan ‘Tilburg, parapluplan detailhandel 2020’ van maandag 15 maart tot en met maandag 26 april 2021 ter inzage ligt. Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0855.BSP2020041-a001.

Het plangebied heeft enerzijds betrekking op de Oude Stad (gebied gelegen tussen Ringbaan Noord, Ringbaan Oost, Ringbaan Zuid en Ringbaan West). Het betreft in de regel woonbestemmingen of gemengde bestemmingen waar detailhandel met een functieaanduiding is toegestaan. Door ontwikkelingen in de sector is er minder behoefte aan winkels en zijn veel van de panden waar planologisch detailhandel mogelijk is, niet meer als zodanig in gebruik. Een van de maatregelen die in het op 22 juni 2020 door de gemeenteraad vastgestelde beleid wordt voorgesteld is dan ook het ‘wegbestemmen’ van niet gebruikte detailhandel.

Anderzijds omvat het plangebied locaties waar (perifere) detailhandel mogelijk is. Hiervoor worden regels aangepast.

Terinzagelegging

Het concept-ontwerpplan is gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2020041-a001.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in Stadskantoor 6, Spoorlaan 181, in de centrale hal op de begane grond. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Inspraakreactie

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk een inspraakreactie omtrent het concept-ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Het college zal bij het besluit over het ontwerp bestemmingsplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte inspraakreacties.

Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van inspraakreactie concept-ontwerpbestemmingsplan ‘Tilburg, parapluplan detailhandel 2021’. Ook is het mogelijk om digitaal via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw inspraakreactie in te dienen.

Tilburg, 12 maart 2021

Het college,

F.L.C. Swinkels drs. Th.L.N. Weterings

gemeentesecretaris, plv. burgemeester

Naar boven