Ontwerpbestemmingsplan “Veendammer Poort N33” en ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van een restaurant

Logo Veendam

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat met ingang van 3 maart 2021 het ontwerpbestemmingsplan “Veendammer Poort N33” en het ontwerp voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van een McDonald’s-restaurant ter inzage liggen. Op de voorbereiding van het bestemmingsplan en de vergunningverlening is de coördinatieregeling van toepassing.

Planinhoud

Bij het verdubbelen van de N33 is ter hoogte van de aansluiting op de N366 een te ontwikkelen gebied van 6 hectare ontstaan, met de naam “Veendammer Poort N33”. Het ontwerp bestemmingsplan is bedoeld om in het zuidoostelijk deel van dit gebied een horecavestiging mogelijk te maken. Voor het resterende ontwikkelgebied worden nog plannen gemaakt.

Het ontwerp voor de omgevingsvergunning heeft betrekking op de voorgenomen bouw van een McDonald’s-restaurant met een verwijsmast, parkeerplaatsen en overige voorzieningen in het plangebied.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning gecoördineerd voor te bereiden.

Plan inzien

Met ingang van 3 maart a.s. liggen het ontwerpbestemmingsplan “Veendammer Poort N33” en de ontwerp-omgevingsvergunning gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 5 Veendam. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.veendam.nl/bestemmingsplannen/Plangebieden/Bedrijventerreinen. (De ID-code van het plan is NL.IMRO.0047.02BPDrieborghN33-0301). De omgevingsvergunning is als bijlage bij het bestemmingsplan eveneens digitaal te raadplegen.

Reageren?

Wilt u reageren? U kunt tot en met 13 april 2021 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20.004, 9640 PA Veendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken voor overleg.

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.veendam.nl/zienswijze.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

 

Digitaal bestemmingsplan

Digitaal plan

Bronbestanden

 

Naar boven