Gemeente Leiden -Vaststelling bestemmingsplan Parapluherziening Fietsparkeren

Logo Leiden

 

Op 18 februari 2021 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan ‘Parapluherziening Fietsparkeren’ (NL.IMRO.0546.BP00162-0301) vastgesteld.

Toelichting

Het doel van deze parapluherziening is het bieden van een eenduidige regeling voor het fietsparkeren binnen de gemeente. Omdat de gemeente fietsen stimuleert, is fietsparkeren een integraal onderdeel van de parkeervisie en de beleidsregels. Om het mogelijk te maken dat bij een aanvraag omgevingsvergunning naast autoparkeren ook wordt getoetst aan de beleidsregels voor het fietsparkeren is een nieuw parapluplan voor het gehele grondgebied van Leiden opgesteld. Met deze parapluherziening wordt voor alle vigerende bestemmingsplannen een koppeling met de fietsparkeernormen gelegd.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van vrijdag 26 februari 2021 tot en met donderdag 8 april 2021 ter inzage. De digitale stukken zijn raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden, www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op het Stadskantoor, Bargelaan 190, geopend maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur.

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van zaterdag 27 februari 2021 tot en met vrijdag 9 april 2021.

Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u inwinnen bij de gemeente Leiden, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven