Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Sint-Oedenrode, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” en besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10”, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 6 februari 2020 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 20 februari tot en met 1 april 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.OED001BP0032018P-VG01

Bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10”

Het bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” biedt een juridische regeling voor het realiseren van 7 patiowoningen op de locatie Burgemeester van Oerlehof 10 te Sint-Oedenrode. De nu geldende bestemming “Bedrijf” komt te vervallen en de bedrijfsbebouwing zal verwijderd worden.

Wijziging naar aanleiding van zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Sint-Oedenrode Oost, herziening Burgemeester van Oerlehof 10” heeft met ingang van 26 september 2019 tot en met 6 november 2019 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode heeft een ieder de mogelijkheid gekregen een zienswijze in te dienen. Binnen de gestelde termijn zijn 2 zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft naar aanleiding van één onderdeel uit 1 zienswijze bij vaststelling van het plan een wijziging in de regels aangebracht. De bepaling bijbehorende bouwwerken ‘zone erf’ is verwijderd. Die bepaling werd te ruim geacht gezien de afstand tot het achterliggende perceel.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van één van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de Rijksweg A50 en dat er geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarden kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Er is geen inhoudelijke zienswijze tegen het ontwerp besluit Hogere Waarde Wet geluidhinder ingediend. Op 17 december 2019 heeft het college voor onderhavig plan hogere grenswaarden vastgesteld. Dit besluit ligt samen met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. 

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

     

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Lianne Vulders van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 0413 381835.

Veghel 19 februari 2020

Naar boven