Verkeersbesluit Gereserveerde Gehandicaptenparkeerplaats Elzenhof, Gemert

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert- Bakel

Gelet op:

  • Het bepaalde in artikel 15, eerste lid en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het mandaatbesluit van burgemeester en wethouders van 19 november 2013;

Overwegende:

  • Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstegens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Motivering:

  • Een bewoner in de Elzenhof in Gemert heeft een aanvraag gedaan voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

  • De aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken zoals beschreven in Nota Parkeernormen 2017.

  • De aanvrager is eigenaar van het voertuig waarop de gehandicaptenparkeerkaart van toepassing is.

  • Het is voor de aanvrager wenselijk een parkeerplaats te hebben in de directe omgeving van de woning om mobiel te blijven. De medische toestand van de aanvrager is dusdanig dat men geen grote afstanden kan lopen.

  • Het betreffende weggedeelte is in beheer bij de gemeente Gemert-Bakel en is gelegen binnen de bebouwde kom van deze gemeente.

  • Er heeft overleg plaatsgevonden met de korpschef van de politie.

besluiten:

  • 1.

    Het instellen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van verkeersbord E06, van Bijlage 1 van het “Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990”, met onderbord met kenteken van de aanvrager, aan de Elzenhof in Gemert, Overeenkomstig bijgaande tekening met kenmerk “Inrichten gehandicaptenparkeerplaats Elzenhof met nummer 2020-04.

Gemert, 10-2-2020

namens het college van burgemeester en wethouders,

De Heer D. van Bree

Vakspecialist Verkeer en Vervoer

Bezwaar

Als u het met dit besluit niet eens bent kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Dat staat onder het besluit vermeld. Het adres is: Postbus 10.000, 5420 DA Gemert.

In het bezwaarschrift laat u weten tegen welk besluit u bezwaar maakt en de redenen waarom u het met dat besluit niet eens bent. Ook vermeldt u de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en u ondertekent de brief met uw handtekening. Als het mogelijk is voegt u een kopie van het besluit waartegen u bezwaar heeft bij uw bezwaarschrift.

Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stopgezet. Mocht u dat willen en hebt u een spoedeisend belang, dan kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt pas een voorlopige voorziening vragen nadat u een bezwaarschrift hebt ingediend. Een kopie van het bezwaarschrift voegt u bij uw verzoek aan de voorzieningenrechter.

De rechtbank brengt u voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening kosten in rekening (griffierecht).

Bijlage

Naar boven