Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw Wegwijzer Den Oord’

Logo Houten

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het op 11 februari 2020 heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw Wegwijzer Den Oord’.

Het plan

In de afgelopen jaren zijn in een participatietraject diverse woningbouwplannen ontwikkeld voor de herontwikkeling aan de Lupine-Oord 2-6. Op 28 mei 2019 heeft de gemeenteraad van Houten het definitieve stedenbouwkundig model voor het plangebied vastgesteld. In dit model worden in het plangebied twee appartementengebouwen met in totaal 45 levensloopbestendige appartementen gerealiseerd. De woningen in één van beide appartementengebouwen worden in de sociale sector gerealiseerd. Het woningbouwprogramma draagt daarmee bij aan het realiseren van de ambities uit de Woonvisie 2016-2025 en het Programma Ruimte 2017-2019.

Ter inzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwbouw Wegwijzer Den Oord’ ligt vanaf donderdag 20 februari 2020 tot 2 april 2020 ter inzage.

Hiervoor maakt u een afspraak via (030) 63 92 611 of via www.houten.nl/inzien afspraak (kies bij product ‘Inzien/informatie documenten’) een afspraak.

Het plan is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u uw mening kenbaar wil maken?

Tijdens de termijn van inzage kunt u zowel schriftelijk of mondeling reageren en een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijze(n) richt u aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Voor uw mondelinge zienswijze(n) maakt u een afspraak met de heer De Moed van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611.

Vervolg

Na afloop van de inzageperiode beoordelen we de binnengekomen reacties. De gemeente beantwoordt deze. De gemeenteraad stelt het uiteindelijke ontwerpplan vast.

 

Houten 20 februari 2020

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Houten,

Namens deze:

P. Wallenburg

Naar boven