Ontheffing voorgenomen concentratie Korian en Blueprint, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: ACM/20/038750

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft Korian Holding Nederland B.V. (voorheen genaamd Stepping Stones Home & Care B.V.), een onderdeel van de Korian SA-groep, en Blueprint Groep B.V. (Ontzorgd Wonen Nederland, Zorghuis Nederland, Vandaegh en Herstelzorg Nederland) toestemming om een concentratie al tot stand te brengen. Intussen gaat de ACM door met haar onderzoek naar de gevolgen van de concentratie.

Op 28 januari 2020 heeft ACM een melding ontvangen. Hierin staat dat Korian Holding Nederland B.V. elf locaties van Blueprint Group B.V. en haar dochterondernemingen wil overnemen.

Partijen hebben de ACM verzocht de concentratie al tot stand te mogen brengen voor het onderzoek naar de gevolgen ervan is afgerond. Dit is een verzoek tot ontheffing in de zin van artikel 40, eerste lid, van de Mededingingswet. Op 30 januari 2020 heeft de ACM het verzoek tot ontheffing toegewezen. Dit besluit met kenmerk ACM/UIT/527578 heeft de ACM aan de meldende partijen op 30 januari 2020 bekendgemaakt.

Autoriteit Consument en Markt, Y. Peters Teammanager Directie Zorg

Als u rechtstreeks belanghebbende bent, kunt u bezwaar maken tegen dit besluit. Stuur uw gemotiveerde bezwaarschrift naar de Autoriteit Consument en Markt, Juridische Zaken, postbus 16326, 2500 BH Den Haag. Graag ontvangen wij uw bezwaarschrift binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt. In uw bezwaarschrift kunt u de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter.

Naar boven