Gemeente Oldenzaal - houden van het evenement Carnaval Oldenzaal 2020 Binnenstad van Oldenzaal

Logo Oldenzaal

reg.nr. 40231-2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op:

- artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994.

- artikel 2, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994. 

Overwegende

- dat de openbare weg ie in eigendom en beheer is bij de gemeente Oldenzaal.

- dat bij besluit van 4 februari 2020, met kenmerk 47757-2019 een evenementenvergunning Carnaval Rouwhorst is verleend aan de Ootmarsemsestraat 9 in Oldenzaal.

- dat bij besluit van 5 februari 2020, met kenmerk 40231-2019 een evenementenvergunning Carnaval Oldenzaal 2020 is verleend voor de binnenstad van Oldenzaal.

- dat het college bevoegd is om een verkeersbesluit te nemen en daarbij enige mate van beoordelingsruimte heeft en dat in het besluit een duidelijke belangenafweging moet zijn gemaakt waarbij het algemeen belang wordt afgewogen tegen het individuele belang. Het besluit moet berusten op de juiste feiten en omstandigheden.

- dat gelet op artikel 2 van de WVW 1994 het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer niet in het geding komt.

- dat het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee eenieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

- dat omliggende percelen toegankelijk blijven.

- dat de hulpdiensten de omliggende percelen en panden kunnen bereiken.

- dat op basis van artikel 24 BABW overleg heeft plaatsgevonden over het tijdelijk afsluiten met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Deze heeft geen bezwaar tegen de voorgenomen verkeersmaatregelen en het daarbij behorende verkeersbesluit.

- dat het in het belang van de veiligheid van het verkeer en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, noodzakelijk is tijdelijke verkeersmaatregelen te treffen voor de volgende straten: 

Voor de carnaval Rouwhorst 

T ij delijke verkeersmaatregel

Gedeelte Tulpenstraat, tussen de Ootmarsumsestraat en Deken Scholtenstraat moet worden afgesloten vanaf 23 februari 2020 vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 25 februari 2020 om 04.00 uur, voor al het verkeer door het plaatsen van afzethekken en verkeersborden C1. 

Instellen parkeer- en stopverbodIn de Ootmarsumsestraat moet door het plaatsen van verkeersbord E2 aan beide zijden tussen de Molenstraat en de Eschstraat een parkeer- en stopverbod worden ingesteld.  

Taxistandplaats

U moet tijdens carnaval Rouwhorst van 23 februari 2020 tot en met 25 februari 2020 een taxistandplaats inrichten tussen de Tulpstraat en Deken Scholtenstraat door het plaatsen van de borden E5 volgens bijlage 1, Hoofdstuk E van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RW 1990).  

Voor Carnaval Oldenzaal 2020 in de binnenstad 

- De route van de Intocht Stadsprins, de opstelplaats voor de carnavalswagens en het (evenementen)terrein op St. Plechelmusplein, is aangewezen als (evenementen)terrein. Zie bijlage route Intocht Stadsprins op 22 februari 2020. 

- De route van de Grote Twentse Carnavalsoptocht, de opstelplaats voor de carnavalswagens en het (evenementen)terrein is aangewezen als (evenementen)terrein. Zie bijlage route Grote Twentse Carnavalsoptocht op 23 februari 2020. 

- De route van de Kindercarnaval optocht, de opstelplaats en het (evenementen)terrein is aangewezen als (evenementen)terrein. Zie bijlage route Kindercarnaval optocht op 24 februari 2020. 

- De locatie van het Bok verbranden is aangewezen als (evenementen)terrein. Het Bok verbranden op 25 februari 2020 is op de Ganzenmarkt.

BESLUIT

Op basis van het vorenstaande en op artikel 2, lid 1, sub a en b van de WVW 1994 dat voor het instellen tijdelijke verkeersmaatregelen voor carnaval Rouwhorst en carnaval Oldenzaal 2020 in Oldenzaal door het plaatsen van verkeersbord, afzethekken en verwijderen van verkeersborden volgens de bij dit besluit behorende situatieschets.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit bezwaar indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de burgemeester van Oldenzaal, postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal.

U kunt ook digitaal bezwaar maken via https://www.oldenzaal.nl/bezwaar. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Als u ingelogd bent met DigiD, kunt u het bezwaarformulier digitaal invullen.

Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld.

Na het indienen van een bezwaarschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht,

postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Daaraan zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Rolfes, telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Ik verzoek u bij contact ons kenmerknummer 40231-2019 te vermelden.

 

Oldenzaal, 11 februari 2020

namens het college van burgemeester en wethouders

Marcel Rolfes

medewerker APV/Bijzondere wetten

Naar boven