Start milieueffectrapportage met notitie reikwijdte en detailniveau voor ontwikkeling MITC (mobiliteit & infrastructuur testcentrum)

Logo Noordoostpolder

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maakt op grond van artikel 7.9 Wet milieubeheer bekend dat de gemeente Noordoostpolder bezig is met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor de mogelijke vestiging van het MITC te Marknesse. Het nieuwe bestemmingsplan zal voorzien in een planologisch-juridische regeling voor het MITC. Onderdeel van de procedure is een milieueffectrapportage (m.e.r.).

Reikwijdte en detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage is de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau MITC Marknesse” (NRD) opgesteld. Dit document geeft een afbakening van de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen milieueffectrapport (MER). In de NRD wordt ingegaan op zowel inhoudelijke als procesmatige aspecten van de milieueffectrapportage. De NRD beschrijft wat het voornemen is en welke alternatieven worden onderzocht. Ook geeft de NRD inzicht in de te onderzoeken milieueffecten en welke onderzoekscriteria worden gehanteerd. De NRD vormt het kader voor de verdere milieueffectrapportage.

Inspraak en overleg

Door middel van deze kennisgeving wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voornemen om een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden en over de NRD naar voren te brengen. De betrokken adviseurs en bestuursorganen worden geraadpleegd. Rekening houdende met de NRD en de ingekomen reacties zal het MER daarna worden opgesteld.

De milieueffecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER). Het definitieve (ontwerp)milieueffectrapport zal gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter visie worden gelegd. De Commissie voor de m.e.r. zal in deze periode haar bij wet verplichte toetsingsadvies uitbrengen.

De NRD is in te zien van 13 februari 2020 tot en met 11 maart 2020

Dit kan op www.noordoostpolder.nl/ter-inzage. Daarnaast is het plan in te zien bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

Het college van burgemeester en wethouders legt dit plan ter inzage op grond van artikel 7.11 Wet milieubeheer.

U kunt uw zienswijze (reactie) indienen tijdens de zienswijzetermijn

Uw zienswijze stuurt u naar:

Gemeenteraad van Noordoostpolder

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

Vermeld bij uw zienswijze:

• Het onderwerp: notitie reikwijdte en detailniveau voor ontwikkeling MITC

• Waarom u reageert;

• Uw naam, adres en handtekening.

Geeft u liever mondeling uw zienswijze? Maak dan een afspraak.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met de heer N. van der Ende (0527 633478, n.vanderende@noordoostpolder.nl) of de heer R. van Dalfsen (0648134683, r.vandalfsen@noordoostpolder.nl) van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling.

 

Naar boven