Rectificatie: M.e.r.-beoordeling gemaal AWW Waalwijk

Logo Waalwijk

Op 29 januari jl. heeft het college van Waalwijk de onderstaande mededeling gepubliceerd. Per abuis is hierin een verkeerde einddatum van de terinzagelegging opgenomen, namelijk 11 februari 2020. De juiste einddatum is 11 maart 2020:

Mededeling

Het college van Waalwijk maakt bekend dat met ingang van donderdag 30 januari 2020 gedurende zes weken voor een ieder het m.e.r .-beoordelingsbesluit gemaal AWW m.b.t. de plaatsing van een gronddam met daarop een nieuwe gemaal in het Zuiderkanaal ter inzage ligt (tot en met woensdag 11 maart 2020).

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Het project omvat de plaatsing van een gronddam met daarop een nieuwe gemaal in het Zuiderkanaal ter hoogte van bedrijventerrein Haven 7. Het project maakt deel uit van de aanpassing van het watersysteem rondom Waalwijk (AWW), waarvoor tevens de volgende ingrepen worden uitgevoerd: het renoveren van twee opvoergemalen, het verplaatsen van gemaal Elsenerven het verbreden en graven van watergangen alsmede het leggen en/of vervangen van duikers, zinkers, stuwen en het aanbrengen van sifons.

De voorgenomen aanpassingen aan het watersysteem leiden ertoe dat water uit landbouw- en stedelijk gebied niet langer door de Westelijke Langstraat stroomt en dat het waterpeil in de Westelijke Langstraat kan worden verhoogd ten behoeve van de natuurontwikkeling. Het project is in samenhang met deze ingrepen beoordeeld.

Voor de realisatie van het gemaal moet worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan met een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 3.2 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r. beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk, voordat de aanvraag omgevingsvergunning in behandeling genomen kan worden, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieu-effectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Waar kun u het besluit inzien?

Het besluit en bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadhuis van Waalwijk, Taxandriaweg 6 (bezoekersingang Winterdijk).

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer mr. M. de Vries van het team Ruimte, Economie en Werk, telefonisch via 0416-683870 of per e-mail mdevries@waalwijk.nl.

Het college van Waalwijk

Waalwijk, 12 februari 2020

Naar boven