Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 februari 2020, tot aanwijzing van DNV GL Business Assurance B.V. als conformiteitsbeoordelingsinstantie inzake accreditatienorm ISO/IEC 17021-1:2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen de aanvraag van DNV GL Business Assurance B.V. te Barendrecht van 14 oktober 2019;

Overwegende, dat het verzoek van DNV GL Business Assurance B.V. vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nr. C024 voor accreditatienorm ISO/IEC 17021-1:2015 van de Raad voor Accreditatie betreffende de onderzoeken en procedures waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 14a en 20 van de Arbeidsomstandighedenwet, artikel 1.5d en 2.14 van het Arbeidsomstandighedenbesluit en artikel 2.7 en 2.8 van de Arbeidsomstandighedenregeling;

Gelet op artikel 7a, eerste lid van de Warenwet en artikel 13 van het Warenwetbesluitdrukapparatuur 2016;

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

Arbeidsomstandighedenwet of Warenwet;

b. besluit:

Arbeidsomstandighedenbesluit of Warenwetbesluit drukapparatuur 2016;

c. regeling:

Arbeidsomstandighedenregeling;

d. beschikking:

het besluit waarmee DNV GL Business Assurance B.V. wordt aangewezen als certificerende instelling / EU-conformiteitsbeoordelings-instantie;

e. certificerende instelling:

hetgeen het Arbeidsomstandighedenbesluit daaronder verstaat;

f. EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie;

hetgeen het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 daaronder verstaat.

g. DNV GL Business Assurance B.V.:

DNV GL Business Assurance B.V., Zwolseweg 1, 2994 LB te Barendrecht, KvK-nummer 24273935, vestigingsnummer 000017540917.

Artikel 2

DNV GL Business Assurance B.V. wordt aangewezen als certificerende instelling die op het werkveld Arbodiensten bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Certificatie van Arbodiensten

Arbeidsomstandighedenwet, artikel 14a en 20

Arbeidsomstandighedenbesluit, artikel 1.5d & 2.14

Arbeidsomstandighedenregeling, artikel 2.7 en 2.8

Nr.

Werkveld

Taken

Methode & procedure

1.

Kwaliteitsmanagementsysteem

Van arbodiensten

Initiële, surveillance en herbeoordelingsaudits

Certificatieschema

Arbodiensten

(NAW-0215)

Artikel 3

DNV GL Business Assurance B.V. wordt aangewezen als EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie die op het werkveld drukapparatuur bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Richtlijn 2014/68/EU

Drukapparatuur

Nr.

Werkveld

Taken

Methode & procedure

1.

Drukapparatuur en samenstellen

Overeenstemming met het type op basis van kwaliteitsborging van het productieproces (module D)

Bijlage III, module D

2.

Drukapparatuur en samenstellen

Kwaliteitsborging van het productieproces (module D1)

Bijlage III, module D1

3.

Drukapparatuur en samenstellen

Overeenstemming met het type op basis van kwaliteitsborging van drukapparatuur (module E)

Bijlage III, module E

4.

Drukapparatuur en samenstellen

Kwaliteitsborging van de eindcontrole en tests van de drukapparatuur (module E1)

Bijlage III, module E1

5.

Drukapparatuur en samenstellen

Conformiteit op basis van volledige kwaliteitsborging (module H)

Bijlage III, module H

6.

Drukapparatuur en samenstellen

Conformiteit op basis van volledige kwaliteitsborging plus ontwerponderzoek (module H1)

in combinatie met registratie I319

Bijlage III, module H1

Artikel 4

  • 1. Indien de accreditatie voor de werkvelden waarvoor de certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie is aangewezen komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie waarmee hij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen certificerende instelling niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 1.5d, van het Arbeidsomstandighedenbesluit en artikel 2.7 van de Arbeidsomstandighedenregeling of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

  • 3. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken indien de aangewezen EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a van de Warenwet en artikel 13 van het Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

  • 4. Een aangewezen certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie die haar taken waarvoor zij is aangewezen beëindigt of waarvan de aanwijzing door tijdsverloop vervalt of waarvan de aanwijzing door Onze Minister wordt ingetrokken, draagt tijdig voorafgaand aan de beëindiging van de werkzaamheden respectievelijk de datum waarop de aanwijzing eindigt, haar dossiers over aan een andere certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie waarmee haar certificaathouders een overeenkomst zijn aangegaan. Indien er geen andere certificerende instelling/EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie is, draagt de certificerende instelling/Eu conformiteitsbeoordelingsinstantie de dossiers tijdig over aan Onze Minister.

Artikel 5

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze nieuwe beschikking wordt geplaatst komen het volgende besluit en de volgende beschikking te vervallen:

Reeds afgegeven certificaten onder deze beschikking en dit besluit blijven onverminderd geldig.

Artikel 6

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Deze beschikking vervalt, voorbehouden een geldige accreditatie, met ingang van 1 september 2023.

Den Haag, 7 februari 2020

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, H.N. de Groot Directeur Toezicht

Naar boven