Parkeerverbod zaterdagochtend Heikantsestraat-Bijster.

Logo Breda

 

Z2020-000579 d.d. 12 februari 2020.

 

Burgemeester en wethouders van Breda

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2019, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 januari 2019, van kracht geworden op 24 januari 2019, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit genomen worden voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd

 

Uit het oogpunt van:

• Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

• Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

• Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

• Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

 

Is het gewenst om

Een parkeerverbod in te stellen aan één zijde van de straat in de Heikantsestraat en Bijster op zaterdagochtend. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Heikantsestraat – Bijster parkeerverbod met venstertijden zaterdagochtend’ met tekeningnummer 313949.

 

Motivering

Nabij de Heikantsestraat en Bijster is een sportpark (voetbalvelden) gevestigd. Op zaterdagochtend is het druk met bezoekers en wordt aan beide zijden van de straat geparkeerd waardoor de doorstroming in de straat wordt belemmerd. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties.

 

Besloten is een parkeerverbod in te stellen aan één zijde van de straat op zaterdagmorgen. Aan de Heikantsestraat wordt het parkeerverbod aan de zijde van de even nummers ingesteld. Het bord E1, parkeerverbod, met onderbord OB203p, zaterdag 8-14h, wordt geplaats in de Heikantsestraat naast huisnummer 46, bij de inrit naar het sportpark en bij het kruispunt met de Bijster. Bij de inrit naar het sportpark wordt het bord onderbord OB502, twee pijlen, toegevoegd.

 

In de Bijster wordt het parkeerverbod ingesteld aan de zijde van de oneven huisnummers. Bij het kruispunt met de Heikantsestraat en de Vogelbos wordt op de Bijster het bord E1, parkeerverbod, met onderbord OB203p, zaterdag 8-14h, geplaatst.

 

Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Heikantsestraat – Bijster parkeerverbod met venstertijden zaterdagochtend’ met tekeningnummer 313949 welke onderdeel uitmaakt van dit besluit.

 

 

Belangenafweging

 

Het parkeerverbod wordt ingesteld om de verkeersveiligheid in de straat te waarborgen. Op zaterdagmorgen is het druk met parkerende voertuigen van bezoekers van het sportpark. Door het parkeren te reguleren aan één zijde van de straat blijft de doorstroming in de straat gewaarborgd. Het parkeerverbod wordt enkel op zaterdagmorgen ingesteld omdat de overlast dan ontstaat.

 

De maatregel wordt ingesteld mede op verzoek van (een deel van) de bewoners. De sportverenigingen zijn op de hoogte van het parkeerverbod dat ingesteld wordt. Bezoekers van het sportpark moeten door het instellen van de maatregel wellicht verder weg parkeren. Het college heeft de verkeersveiligheid en de doorstroming in de straten laten prevaleren boven de belangen van de bezoekers van het sportpark om zo dicht mogelijk bij te kunnen parkeren.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zeeland-West-Brabant.

 

Besluiten

I. In verband met het instellen van een parkeerverbod aan één zijde van de weg op zaterdagmorgen van 8.00 uur tot 14.00 uur op de Heikantsestraat en de Bijster de volgende borden te plaatsen;

- Het bord E1, parkeerverbod, met onderbord OB203p, zaterdag 8-14h, wordt geplaats in de Heikantsestraat naast huisnummer 46, bij de inrit naar het sportpark en bij het kruispunt met de Bijster. Bij de inrit naar het sportpark wordt het bord onderbord OB502, twee pijlen, toegevoegd.

- In de Bijster wordt het parkeerverbod ingesteld aan de zijde van de oneven huisnummers. Bij het kruispunt met de Heikantsestraat en de Vogelbos wordt op de Bijster het bord E1, parkeerverbod, met onderbord OB203p, zaterdag 8-14h, geplaatst.

 

II. Een en ander overeenkomstig tekening, ‘Heikantsestraat – Bijster parkeerverbod met venstertijden zaterdagochtend’ met tekeningnummer 313949, welke onderdeel uitmaakt van dit besluit.

 

III. De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 12 februari 2020.

 

 

Breda, 12 februari 2020.

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A. Kuijpers.

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Mevr. J. Peters via telefoonnummer 14 076.

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

 

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

a. naam en adres

b. de dagtekening

c. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Parkeerverbod zaterdagochtend Heikantsestraat-Bijster’

d. de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Bijlagen onderdeel uitmakend van die besluit

Tekening ‘Heikantsestraat – Bijster parkeerverbod met venstertijden zaterdagochtend’ met tekeningnummer 313949.

 

Naar boven