Gemeente Vlaardingen - Beheersverordening ‘Vergulde Hand West, 1e herziening’

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 30 januari 2020 de Beheersverordening ‘Vergulde Hand West, 1e herziening’ vastgesteld.

Bestemmingsplan

De beheersverordening ‘Vergulde Hand West, 1e herziening’ heeft betrekking op het gehele gebied van de geldende beheersverordening zoals vastgesteld op 18 september 2014 en is gelegen ten westen van het bestaande bedrijventerrein Vergulde Hand, tussen de Maassluissedijk en de spoorlijn.

Vanaf 1 juli 2018 zijn de stedenbouwkundige bepalingen in de gemeentelijke bouwverordening van rechtswege komen te vervallen. De bouwverordening biedt dan geen basis meer om te toetsen aan gemeentelijke parkeernormen. Om deze normen te kunnen blijven hanteren moeten zij in bestemmingsplannen worden opgenomen. Door middel van een afzonderlijke parapluherziening wordt in alle geldende bestemmingsplannen een parkeerregel opgenomen die bepaalt dat bij nieuwe ontwikkelingen moet worden voorzien in voldoende parkeergelegenheid. Bij dit besluit wordt de regeling zoals opgenomen in het Paraplubestemmingsplan Parkeren op vergelijkbare wijze van toepassing verklaard in de geldende beheersverordening Vergulde Hand West.

Voor de uitwerking van de open norm is een dynamische verwijzing opgenomen naar de beleidsregel Parkeernormen 2019. Deze nota vervangt de nu geldende Nota parkeerbeleid Vlaardingen 2008. Het betreft een actualisering en verdere uitwerking van reeds eerder in gang gezet en aangekondigd beleid.

Inwerking treden

De beheersverordening ‘Vergulde Hand West, 1e herziening’ treedt in werking met ingang van 11 februari 2020, en kan worden geraadpleegd:

  • bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • de digitale beheersverordening is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0240bv01hVehw2013-0030.

Er kan geen beroep worden ingesteld.

 

Vlaardingen, 10 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven