Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 41 en Beeldkwaliteitsplan

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 30 januari 2020 het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 41 ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is door de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan als onderdeel van de Welstandsnota 2014 vastgesteld. Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Doel van het plan 

Het bestemmingsplan Buitengebied, Oostendorperstraatweg 41 legt de juridisch-planologische basis voor het wijzigen van de huidige sportbestemming naar een woonbestemming. Op het perceel is een manege gevestigd. Het plan voorziet erin dat alle agrarische bedrijfsgebouwen en bouwwerken worden gesloopt op het perceel. Als compensatie voor de sloop mogen er twee extra woningen worden gerealiseerd op het perceel door splitsing van de huidige woonboerderij in twee woningen en door nieuwbouw van één vrijstaande woning. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd. Om de ruimtelijke kwaliteit te waarborgen is een erfadvies opgesteld. Dit advies is aangemerkt als beeldkwaliteitsplan. Dit plan wordt toegevoegd aan de Welstandsnota 2014.

 

Op grond van de het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuwe woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuwe woningen op het perceel Oostendorperstraatweg 41 in het bestemmingsplan bedraagt echter maximaal 56 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 56 decibel.

 

Inzagetermijn

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen ter inzage vanaf woensdag 12 februari 2020 tot en met dinsdag 24 maart 2020. U kunt de stukken inzien op:

  • 1.

    www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen

  • 2.

    het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

 

Beroep bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan treedt in werking met ingang van 25 maart 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 11 februari 2020.

Naar boven