Vestiging voorlopig voorkeursrecht (Entreegebied Kinderdijk)

Logo Molenlanden

Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenlanden maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 5 februari 2020, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten, gronden grenzend aan de Molenstraat en Molenkade Nederwaard voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn. Aangewezen zijn gronden die op dit moment worden gebruikt voor horeca, wonen, bedrijf – nutsvoorzieningen, gemengd en tuin met de daarbij behorende voorzieningen.

Gevolgen

De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding van het besluit de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden.

Ter inzage

De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen ieder afzonderlijk, per aangetekende brief, bericht over de inhoud van dit besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit met de kaart en de lijst van voorlopig aangewezen gronden en het raadsvoorstel, ligt gedurende zes weken, van 8 februari 2020 tot en met 20 maart 2020, tijdens kantooruren ter inzage bij Hoornaar. De stukken kunt u na het maken van een afspraak via een bericht aan het emailadres: nebo.mastilovic@jouwgemeente.nl inzien.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de voorlopige aanwijzing van de percelen te bestendigen. Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om gedurende een termijn van vier weken, ingaande op 8 februari 2020 en eindigende op 6 maart 2020, hun zienswijzen over het raadsvoorstel schriftelijk, danwel mondeling, naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Molenlanden, ter attentie van de heer N. Mastilovic , postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf. Mondeling kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken aan de raad via de heer Mastilovic. Hij is te bereiken via het emailadres nebo.mastilovic@jouwgemeente.nl.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Naast het indienen van zienswijzen bij de raad kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, bij het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

1. De naam en adres van de indiener;

2. De dagtekening;

3. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

4. De gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift kan tot en met 20 maart 2020 aan het college van de gemeente Molenlanden, ter attentie van de heer N. Mastilovic, postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf worden gezonden.

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) maken tegen het raadsbesluit. Indien belanghebbenden er voor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Rotterdam, afdeling Bestuursrecht (Postbus 50951, 3007 BM ROTTERDAM).

Bleskensgraaf, 7 februari 2020 Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenlanden

 

Naar boven