Terinzagelegging Handhavingsrapportage Schiphol 2019, Inspectie Leefomgeving en Transport

Conform artikel 8.29 van de Wet luchtvaart en artikel 3.1 van de Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol heeft de inspecteur-generaal van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de Handhavingsrapportage Schiphol over het gebruiksjaar 2019 aangeboden. In deze rapportage wordt verslag gedaan over de in de Wet luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol vastgelegde milieu- en veiligheidsaspecten over de periode 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019.

De Handhavingsrapportage Schiphol bevat onder meer een beschrijving van:

  • de ontwikkeling van het totale volume geluid, de geluidbelasting in handhavingspunten, het aantal nachtvluchten, de uitstoot van stoffen die lokale luchtverontreiniging veroorzaken en het totale risicogewicht (externe veiligheid);

  • de wijze van gegevensverstrekking door de luchtverkeersleiding en de exploitant van de luchthaven, en de kwaliteitsborging door de ILT;

  • de resultaten van het toezicht op de naleving van de regels voor het gebruik van het luchtruim, het baangebruik en het beperken van de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen op het luchtvaartterrein.

Waar kunt u de Handhavingsrapportage Schiphol inzien?

De rapportage, alsmede de aan de inspecteur-generaal verstrekte gegevens als bedoeld in de artikelen 8.18, 8.19, 8.20, 8.21 en 8.27 van de Wet luchtvaart, liggen van 14 februari t/m 27 maart 2020 ter inzage bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, Kingsfortweg 1, Amsterdam. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de betreffende afdeling (telefoon: 06-52764204).

De Handhavingsrapportage Schiphol is ook beschikbaar op www.ilent.nl

Naar boven