Ontwerp omgevingsplan “Buitengebied en de Zanderij” Hillegom

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp omgevingsplan “Buitengebied en de Zanderij” ter inzage wordt gelegd. Verder hebben zij besloten dat op grond van artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld.

Plangebied

Het ontwerp omgevingsplan heeft betrekking op het Buitengebied en de Zanderij van de gemeente Hillegom. De begrenzing van het gebied is aangegeven met zwarte streepjes. Zie bijgaand kaartje.

Informatieavond

Op 9 maart 2020 organiseren wij een informatieavond over dit plan voor omwonenden en belangstellenden. Deze avond vindt plaats in Bloemswaard van 19:30 tot 21:30 uur. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan bent u deze avond van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden bij k.straver@hltsamen.nl.

Wat is een omgevingsplan?Op 1 januari 2021 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. Het college van Hillegom heeft vooruitlopend op de invoering van de wet toestemming gekregen om alvast te gaan pionieren met deze wet. Dit houdt in dat wij een nieuw soort bestemmingsplan opstellen, een zogenaamd omgevingsplan. Het omgevingsplan geeft regels voor de fysieke leefomgeving. Als u bijvoorbeeld een plan heeft om te (ver)bouwen of een evenement wilt organiseren dan vertelt het omgevingsplan wat wel en niet mag.  

Inhoud ontwerp omgevingsplan Buitengebied en de Zanderij

In het ontwerp omgevingsplan werken we de regels nader uit voor het buitengebied en de Zanderij. Dit is gedaan binnen de kaders van de omgevingsvisie Hillegom 2030. De gemeenteraad heeft deze omgevingsvisie in oktober 2019 geactualiseerd vastgesteld. Met dit omgevingsplan testen we de uitvoering van de nieuwe wet, de ruimere mogelijkheden voor initiatiefnemers en de versnelde afhandeling van de vergunningaanvraag. Met uw opmerkingen en aanvullingen gaan wij aan de slag om vervolgens het omgevingsplan vast te stellen.

Inzien

Het ontwerp omgevingsplan Buitengebied en de Zanderij ligt vanaf woensdag 12 februari 2020 tot en met 25 maart 2020 ter inzage in het gemeentekantoor in Hillegom, gelegen aan de Hoofdstraat 115.

Op onze website www.hillegom.nl/omgevingsplan vindt u meer informatie over het omgevingsplan en kunt u de digitale versie van het ontwerp omgevingsplan downloaden. U kunt ook kijken op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, voor de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nl beslissend)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerp omgevingsplan ter visie ligt, kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijzen indienen bij:

Gemeenteraad van Hillegom

Postbus 32

2180 AA Hillegom

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeenteraad via email gemeente@hillegom.nl

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden zaaknummer Z-19-105636 (ontwerp omgevingsplan Buitengebied en de Zanderij).

Voor het mondeling indienen van een reactie kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken op 14 0252.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Natalie van Hattum of Dirk Schaap van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0252, of per mail: n.vanhattum@hltsamen.nl en d.schaap@hltsamen.nl.

Naar boven