Vastgesteld bestemmingsplan I Halve Maan 2013 (Koenraadlaan)

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 28 januari 2020 het bestemmingsplan I Halve Maan 2013 (Koenraadlaan) gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 25 appartementen ter hoogte van de huisnummers 98-100. Het plangebied omvat tevens een gedeelte van het terrein van de naastgelegen basisschool. Ten behoeve van de realisatie van parkeerplaatsen op eigen terrein voor de bewoners, wordt een aantal bijgebouwen gesloopt. Deze voorzieningen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is dit bestemmingsplan opgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de verbeelding. Het bouwvlak waar de woningen gebouwd gaan worden, wordt circa 2,5 meter verschoven ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan voor de Koenraadlaan.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 13 februari 2020 tot en met donderdag 26 maart 2020 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80342-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80342-/NL.IMRO.0772.80342-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 14 februari 2020 tot en met donderdag 26 maart 2020 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • -

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht. 

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.    

Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 27 maart 2020. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven, 28 januari 2020

Naar boven