Besluit Autoriteit Consument en Markt op melding voorgenomen concentratie CMA CGM en China Merchants Port

Zaaknummer ACM/20/038445

In Staatscourant 3584 van 16 januari 2020 staat de melding van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Het gaat om het volgende: CMA CGM S.A. (Frankrijk) en China Merchants Port Holdings Company Limited (Hongkong) willen hun joint venture Terminal Link S.A.S. (Frankrijk) uitbreiden met een aantal containerterminals van CMA CGM S.A.

Op 4 februari 2020 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten dat voor deze gezamenlijke oprichting van een onderneming geen vergunning is vereist. Dit besluit ACM/UIT/527973 heeft de ACM aan de meldende partijen op 4 februari 2020 bekendgemaakt.

Als u rechtstreeks belanghebbende bent, kunt u beroep instellen tegen dit besluit. Stuur uw gemotiveerde beroepschrift naar de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Dit moet u doen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit aan de bij de concentratie betrokken ondernemingen. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.rechtspraak.nl.

Autoriteit Consument en Markt B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven