Gemeente Lansingerland - verkeersbesluit - aanwijzing parkeergelegenheid voor opladen elektrische voertuigen - Wilminkstraat, Berkel en Rodenrijs

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland;

overwegende het volgende:

Doelstelling

We nemen dit verkeersbesluit voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik (Wegenverkeerswet (WVW) 1994, art. 2).

Argumentatie en verkeersmaatregelen

Algemeen

Het beleid van de gemeente Lansingerland wil duurzaamheid stimuleren. De realisatie van voorzieningen om auto’s elektrisch op te laden past binnen dit beleid. We zien dat de vraag om deze voorzieningen groeit. Dit is ook een landelijke trend. Door de groei van de laadmogelijkheden groeit het elektrisch vervoer en vice versa. We zien dat het elektrisch rijden een positieve bijdrage heeft op CO2-reductie en geluid.

We maken parkeerplaatsen voor het laden van auto’s door het plaatsen van een elektrische oplaadpaal, die twee aansluitingen heeft. We kruisen deze twee parkeerplaatsen af en plaatsen verkeersborden. Daardoor mogen daar alleen voertuigen staan die worden opgeladen. Na de plaatsing van de laadpaal kruisen we één parkeervak af. Als het verbruik boven een grenswaarde komt, kruisen we het tweede vak af. Deze grenswaarden zijn bepaald in de concessie en wij bewaken deze.

We wijzen deze parkeerplaatsen aan op aanvraag van bewoners. Deze bewoners kunnen niet op eigen terrein laden. We plaatsen de laadpaal op een centrale plek in de buurt.

Willem Wilminkstraat

We brengen deze parkeerplaatsen aan in de Willem Wilminkstraat, bij nummer 37 in Berkel en Rodenrijs.

We kiezen voor deze locatie, omdat deze plek goed zichtbaar is. Door de locatie in een woonwijk verwachten we een groei van de laadbehoefte. Deze paal voorziet daarin. We verdichten op deze manier het netwerk van laadpalen.

Belangenafweging

Door deze verkeersmaatregel benadelen we belanghebbenden niet onevenredig. We hebben in de afgelopen maanden een groot aantal aanvragen om laadpalen verspreid over de gehele gemeente beoordeeld. De door ons verwachte verschuiving tussen voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden naar elektrische voertuigen wordt zichtbaar. We vinden het om die reden aanvaardbaar om ook in wijken waar de parkeerdruk hoog is parkeerplaatsen aan te wijzen voor elektrische voertuigen.

Situering en beheer van de wegen

De in dit verkeersbesluit genoemde weg ligt binnen de bebouwde kom van de gemeente Lansingerland en is bij deze gemeente in beheer en onderhoud.

Overleg met politie

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de politie, namens de korpschef.

Besluiten:

  • I.

    twee parkeerplaatsen in de Willem Wilminkstraat, bij nummer 37, in Berkel en Rodenrijs, aan te wijzen als parkeerplaatsen die uitsluitend zijn bedoeld voor het opladen van elektrische voertuigen door de parkeerplaatsen herkenbaar te maken door het plaatsen van de borden E4 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met de onderborden “opladen elektrische voertuigen” en “pijlaanduidingen”, conform de bij dit besluit horende situatietekening; 

Namens burgemeester en wethouders van Lansingerland

  

Eric Korteland

Programmaleider Verkeer

Domein Ruimte en Economie

   

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, of is het besluit onduidelijk? Neem altijd eerst contact op met de gemeente. Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift hoeft te schrijven. Medewerkers van de

gemeente nemen samen met u het besluit door. Komt u er samen niet uit, dan kunt u alsnog digitaal of schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij de Gemeente Lansingerland. Let u er wel op, dat u het bezwaar indient binnen de wettelijke termijn.

 

Het adres voor het indienen van schriftelijk bezwaar is:

College van burgemeester en wethouders van gemeente Lansingerland

Postbus 1

2650 AA Berkel en Rodenrijs

 

Of voor het indienen van digitaal bezwaar: zie www.lansingerland.nl/bezwaar.

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen de wettelijke termijn, zijnde zes weken na verzenddatum. Schrijf in uw bezwaarschrift ten minste:

  • 1.

    uw naam en adres

  • 2.

    de datum van uw bezwaarschrift

  • 3.

    het nummer van deze brief, of stuur een kopie van deze brief mee met uw bezwaarschrift

  • 4.

    (artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht).

  • 5.

    een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

  • 6.

    waarom u het niet eens bent met ons besluit

  • 7.

    uw handtekening 

Het besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. U kunt tijdens deze procedure een voorlopige

voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Er moet dan wel sprake

zijn van een spoedeisend belang. Het adres is:

Rechtbank Rotterdam

Sector bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Daarvoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Zie http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

  

Situatietekening bij het verkeersbesluit

   

Te plaatsen verkeersborden:

   

Naar boven