Verkeersbesluit aanwijzen bushalte N343 Kloosterhaar.

Logo Overijssel

 

Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 27 januari 2020, kenmerk 2019/0408587, tot het aanwijzen van een bushalte aan de N343 in Kloosterhaar ter hoogte van km 28,8 links.

 

Aanleiding

De provincie Overijssel heeft van de regionale bus vervoerder een verzoek ontvangen tot het plaatsen van een bushalte aan de provinciale weg N343 in de bebouwde kom van Kloosterhaar. Het verzoek wordt ondersteund door OV-oost, een regionaal samenwerkingsverband dat bouwt aan een betrouwbaar, toegankelijk en samenhangend openbaar vervoer. Met de plaatsing wordt een instaphalte gerealiseerd ter hoogte van de kruising Groenedijk-Dorpsstraat in Kloosterhaar. Reizigers vanuit Kloosterhaar kunnen hierdoor gebruik gaan maken van een opstapplaats voor de buurtbus richting Tubbergen.

 

Noodzaak

Voor de aanwijzing en aanduiding van de bushalte is het noodzakelijk om een verkeersteken (haltebord) te plaatsen. Op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb), moet voor de plaatsing van een haltebord (L3), een verkeersbesluit worden genomen.

 

Doelstelling

De doelstelling van dit verkeersbesluit is het zoveel mogelijk waarborgen van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, de bruikbaarheid ervan en het waarborgen van de doorstroming van het verkeer. Deze belangen zijn genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.

 

Maatregelen

Ter hoogte van km 28,8 (links) van de N 343 (Oldenzaal-Slagharen) wordt aan de Groenedijk in Kloosterhaar, ten zuiden van de kruising met de Dorpsweg, het verkeersteken L3 (bushalte) geplaatst.

 

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van de eenheid Oost Nederland, heeft ingestemd met de maatregelen.

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 25 van het BABW overleg gevoerd worden met het college van Burgemeester en Wethouders van de desbetreffende gemeente. Er heeft overleg plaatsgevonden met de daartoe door de gemeente Hardenberg gemachtigde medewerker.

 

Afweging belangen

Met het aanwijzen en plaatsen van de bushalte ontstaat voor reizigers vanuit Kloosterhaar een opstapplaats voor buslijn 598. Reizigers met de buurtbus hebben daardoor een instaphalte voor de busverbinding richting Tubbergen. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid bestaat er geen probleem als de buurtbus ter plaatse dagelijks maximaal enkele keren stopt op de ruimte van de beide inritten naast de rijbaan. Indien de buslijn in een later stadium het karakter van een lijndienst krijgt met een hogere frequentie moet een andere locatie gezocht worden.

De getroffen maatregelen leiden tot het zoveel mogelijk waarborgen van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en de bruikbaarheid daarvan. Door plaatsing van de halte wordt een voor weggebruikers herkenbaar opstappunt gerealiseerd. De halte wordt geplaatst binnen de bebouwde kom. Gelet hierop verwachten wij niet dat belangen van derden door dit verkeersbesluit onevenredig geschaad worden.

 

Bevoegdheden

Het weggedeelte waar de maatregelen worden getroffen, is in beheer bij de provincie Overijssel. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Overijssel) op grond van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegd bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

 

Besluiten

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

Door het plaatsen van bord L3 van bijlage1 van het RVV 1990, een bushalte te realiseren langs de N343 ter hoogte van Kloosterhaar km. 28,8 (links).

 

Zwolle, 27 januari 2020,

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

namens dezen,

 

 

J.W.R. Grotenhuis,

teamleider Ontwikkeling en Expertise,

eenheid Wegen en Kanalen.

 

 

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Stuurt u dan een bezwaarschrift aan ons. Wij controleren dan of wij een juist besluit hebben genomen.

Uw bezwaarschrift is een brief die aan een aantal eisen moet voldoen. De wet stelt eisen aan uw bezwaarschrift. Die eisen zijn:

1. U zegt met welk besluit u het niet eens bent. Dit doet u door in uw bezwaarschrift het kenmerk van het besluit te noemen, zoals dit is vermeld bij deze publicatie.

2. U zegt waarom u het niet eens bent met dit besluit.

3. U zet uw naam, adres, handtekening en de datum op uw bezwaarschrift.

4. U verstuurt het bezwaarschrift op tijd. De Staatscourant waarin het besluit is gepubliceerd, heeft een datum. U stuurt ons binnen zes weken na die datum uw bezwaarschrift.

 

Uw bezwaarschrift kunt u op 3 manieren aan ons versturen.

1. Met de post naar: Gedeputeerde Staten van Overijssel, Team Juridische zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

2. Via internet. U gebruikt daarvoor ons digitale bezwaarformulier. U vind het formulier via https://forms.overijssel.nl/bezwaar-klacht/bezwaar-beslissing/.

3. Met een faxbericht. Het faxnummer van het team Juridische Zaken is: 038 - 425 48 02.

 

Wat als u niet kunt wachten tot er een nieuw besluit is genomen?

Ook als u bezwaar maakt treedt dit besluit gewoon in werking. Dat kan vervelende gevolgen voor u hebben. U kunt de rechtbank dan vragen een voorlopige beslissing te nemen, door een zogeheten ‘voorlopige voorziening’ aan te vragen. Dit is een aparte procedure die loopt naast de door u gestarte bezwaarprocedure. Voor de behandeling van uw verzoek om een voorlopige voorziening betaalt u een bedrag. De rechter kan beslissen dat wij dat bedrag aan u moeten vergoeden. Voor informatie over het indienen van een verzoek belt u met de Rechtbank Overijssel: 088 - 361 55 55.

 

Naar boven