Gemeente Alkmaar - ontwerp-bestemmingsplan - Sperwerstraat, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan Sperwerstraat te Alkmaar gereed is voor terinzagelegging en dat zij voornemens zijn om een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vast te stellen.

Gebied

Het gebied waarop het voorontwerp-bestemmingsplan betrekking heeft, is aan de noordzijde begrensd door de Laan van Tata, aan de oostzijde door de Provincialeweg en aan de zuidzijde door de Sperwerstraat. De Sperwerstraat loopt door het gebied.

Doel

Het ontwerp-bestemmingsplan Sperwerstraat te Alkmaar voorziet in de wijziging van de huidige bestemming ‘Maatschappelijk’ naar de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Groen’, ‘Water’ en ‘Verkeer – Verblijf’. In het bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van 78 woningen mogelijk gemaakt, waarvan 80% sociale woningbouw.

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit hogere waarde geluid liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0361.BP00169-0201

Zienswijzen

Ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Ten aanzien van het ontwerp-besluit hogere waarden geluid kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Backoffice/ Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

 

Naar boven