Ontwerp-bestemmingsplan Dragonderweg/Meentdijk en beeldkwaliteitsplan

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het ontwerp-bestemmingsplan Dragonderweg/Meentdijk met ingang van 6 februari 2020, zes weken ter inzage ligt (dus tot en met 18 maart 2020) in het gemeentehuis. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening).

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het ontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bouw van 7 vrijstaande woningen met bijgebouwen en het aanleggen van 2 groenvoorzieningen.

Het college heeft tevens een vormvrije m.e.r.- beoordelingsbesluit genomen. Belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen worden uitgesloten. Voor het bestemmingsplan is dan ook geen milieueffectrapport opgesteld.

De aanmeldnotitie en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit maken deel uit van het ontwerp- bestemmingsplan. In een eventuele zienswijze kan ook hierop worden ingegaan.

Ligging plangebied ontwerp-bestemmingsplan

De locatie ligt aan het kruispunt van de Dragonderweg en de Meentdijk. In het noorden ligt de Meentdijk. In het oosten ligt de Dragonderweg en de gemeentegrens met Ede. Hier grenst de Groene grens en het buitengebied van Ede aan het plangebied. In het zuiden en westen de lintbebouwing langs het Gelders Benedeneind.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van het ontwerp-bestemmingsplan is via een anterieure exploitatieovereenkomst verzekerd. Daarom is voor het ontwerp-bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ontwerp beeldkwaliteitsplan

Eveneens ter inzage ligt het “Stedenbouwkundig kader en beeldkwaliteitsplan locatie Dragonderweg/Meentdijk”. De locatie wordt gekenmerkt door specifieke landschappelijke gebiedsaccenten. Het beeldkwaliteitsplan is opgesteld om deze accenten te behouden, te versterken of te herstellen.

Wilt u een zienswijzereactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze en schriftelijk via postbus 1100, 3900 BC Veenendaal, beide o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Dragonderweg Meentdijk– z 1262417-’, Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerp-bestemmingsplan kunt u eveneens contact opnemen met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

 

Naar boven