Tijdelijk Verkeersbesluit reconstructie Rembrandtstraat te Brunssum vanaf 2 maart 2020.

Logo Brunssum

 

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

 

De firma Kurvers vraagt een tijdelijk verkeersbesluit aan voor de realisatie van de reconstructie Rembrandtstraat te Brunssum.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren zijn wegafsluitingen noodzakelijk.

De wegwerkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd om de percelen bereikbaar te houden en de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

Een omleiding voor het doorgaand verkeer zal worden ingesteld.

De werkzaamheden starten op 2 maart 2020 en zullen naar verwachting tot 24 juli 2020 duren.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

 

De redenen van de reconstructie Rembrandtstraat is het discomfort van de weg welke resulteert in geluids- en trillings-overlast. Verder wordt er te hard gereden door het gemotoriseerd verkeer. Mede redenen voor de reconstructie zijn de aanwezigheid van een bassischool en een internationale school.

Op grond van artikel 2 lid a. WvW; het verzekeren van de veiligheid op de weg, zijn er verschillende momenten van overleg geweest met een vertegenwoordiging van de bewoners van de Rembrandtstraat waaruit deze reconstructie is voortgekomen.

Middels de reconstructie van de Rembrandtstraat hoopt het college de huidige klachten weg te nemen.

Het huidige verkeersregime en de bijbehorende besluiten in de Rembrandtstraat blijven van kracht.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie-eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

 

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders toestemming te verlenen om de Rembrandtstraat af te sluiten voor het doorgaand verkeer van 2 maart t/m 24 juli 2020 of zoveel korter of langer voor de reconstructie benodigd zal zijn.

Hiervoor een omleiding in te stellen en in stand te houden.

Per fase gepaste verkeersmaatregelen te treffen in de Rembrandtstraat om de bereikbaarheid van de percelen te waarborgen.

Dit conform het gestelde in de richtlijnen CROW 96b.

De afsluiting zal worden ingesteld middels het plaatsen van de navolgende verkeersbesluitplichtige bebording:

C01

Het geheel uit te voeren conform bijgaande tekening

CTV-W-Rembrandt-12 Omleiding. Zie bijlage.

 

- alle bebording dient te worden uitgevoerd conform RVV 1990/BABW, klasse II (retroreflecterend), publicatie 96 B CROW en richtlijnen bewegwijzering deel II niet-autosnelwegen, hoofdstuk 6.1 tot en met 6.4;

- de zorg en de instandhouding van deze maatregel is te allen tijde de verantwoordelijkheid van de ontheffinghouder;

- de ontheffinghouder, waaraan uitvoering van deze maatregel is opgelegd, dient zelf zorg te dragen voor de benodigde bebording c.q. afzettingen;

- betrokken omwonenden dienen wanneer zij door deze verkeersmaatregel belemmerd worden 2 weken van tevoren op de hoogte te worden gebracht;

- de ontheffinghouder dient de gemeente te vrijwaren van iedere aanspraak op schade, die ten gevolge van het uitvoeren of het in werking zijn van deze maatregel mocht ontstaan;

- aanwijzingen gegeven door ambtenaren van politie en/of hulpdiensten dienen onverwijld opgevolgd te worden.

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant. Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

 

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl

 

Brunssum, 3 februari 2020

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Projectadviseur Civiele Techniek

Veltrop HG

Naar boven