Ontwerp omgevingsvergunning ‘Gemaal Lageveensepolder’ in Lisse ter inzage

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.11 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp omgevingsvergunning voor ‘het verwijderen van 445 m2 bos en het aanleggen van 689 m2 terreinverharding’ op de locatie nabij Loosterweg Zuid 17b in Lisse ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie ten westen van het adres Loosterweg Zuid 17b in Lisse (bij het reeds vergunde gemaal).

Inhoud plan

De vergunningaanvraag heeft betrekking op het verwijderen van 445 m2 bos en het aanleggen van 689 m2 terreinverharding ten behoeve van een nieuw gemaal in de Lageveensepolder nabij het adres Loosterweg Zuid 17b in Lisse.

In het geldende bestemmingsplan “Landelijk Gebied 2012” heeft deze locatie de bestemmingen ‘Natuur’ en ‘Water’. Daarnaast gelden hier de dubbelbestemmingen ‘Waarde – Archeologie’ en ‘Waterstaat – Waterkering’. De aangevraagde activiteiten zijn in strijd met het bestemmingsplan (met de bestemming ‘Natuur’), omdat de verharding niet wordt aangelegd ten behoeve van behoud, herstel en ontwikkeling van natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden en elementen. De activiteiten passen wel binnen de bestemming ‘Water’, omdat er voorzieningen getroffen worden te behoeve van de waterstaatkundige voorzieningen (het gemaal). Ook past het plan binnen de dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’, omdat het gemaal onderdeel uitmaakt van de waterkering. Uit archeologisch onderzoek blijkt dat er geen archeologische indicatoren zijn aangetroffen en er daarom geen archeologische waarden te verwachten zijn. Uit de ruimtelijke onderbouwing blijkt dat de natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden niet onevenredig wordt aangetast. Gebleken is dat de uit te voeren werkzaamheden niet in strijd zijn met een goede ruimtelijke ordening.

De aanvraag betreft het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid onder a, onder 3e van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 6 februari 2020 tot en met woensdag 18 maart 2020 ter inzage.

Inzien

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.lisse.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘ontwerp omgevingsvergunning ‘Gemaal Lageveensepolder’’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Lisse, Postbus 200, 2160 AE, Lisse; telefoonnummer 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Lisse via emailadres: gemeente@lisse.nl

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Evert van der Meulen van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl en e.vandermeulen@hltsamen.nl.

Naar boven