Verkeersbesluit tijdelijke dijkovergang IJsselmeerdijk – t.h.v. huisnummer 31

Logo Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier;

Na overweging van het volgende:

 

Wettelijke grondslag verkeersbesluit

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, of indien dit een nadere uitleg inhoudt van de op de borden voorkomende aanduiding (artikel 8 BABW).

 

Wij zijn bevoegd tot het nemen van een verkeersbesluit op grond van artikel 18, lid 1 onder c WVW 1994, het BABW, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV 1990), de Waterschapswet, het Reglement voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012 en de Mandaatregeling Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier 2012.

 

Motivering en doel

Voor de dijkversterking Markermeerdijken wordt een tijdelijke (tot einde werkzaamheden) dijkopgang gerealiseerd aan de IJsselmeerdijk. De dijkopgang wordt gebruikt als werkweg en is enkel toegankelijk voor het werkverkeer van de dijkversterking Markermeerdijken.

Om het verkeer op de IJsselmeerdijk te attenderen op de werkweg wordt er ter hoogte van de werkweg een snelheid van 30 km/h ingesteld.

Het werkverkeer komend vanaf de werkwegen dient voorrang te verlenen aan het overige verkeer op de IJsselmeerdijk.

 

Hierbij worden de volgende actie ondernomen op de tijdelijke dijkopgangen, gelegen aan de IJsselmeerdijk ter hoogte van huisnummer 31:

- Plaatsen bord C1 (gesloten verklaring);

- Plaatsen onderbord 'Uitgezonderd werkverkeer'.

- Plaatsen bord B6 (voorrang verlenen).

Op de IJsselmeerdijk, ter hoogte van de tijdelijke dijkopgang, worden de volgende acties ondernomen:

- Plaatsen bord A1 (30 km/h) aan beide zijde van de werkweg;

- Plaatsen bord F8 (einde tijdelijke verboden) aan beide zijde van de werkweg;

 

Het nemen van dit besluit heeft als doel:

- Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- Het beschermen van de weggebruiker en passagiers;

 

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschef van de Politie Noord-Holland. Deze adviseerden positief op het voorgenomen besluit.

 

Advies gemeente Edam-Volendam

Overeenkomstig artikel 25 BABW is over het voornemen tot het nemen van dit verkeersbesluit overleg gepleegd met gemeente Edam-Volendam. Deze adviseerde positief op het voorgenomen besluit.

 

Besluit

I. Het plaatsen van een geslotenverklaring (C1), uitgezonderd voor werkverkeer op de tijdelijke dijkopgang (werkweg).

II. Het plaatsen van een snelheidslimiet van 30 km/h (A1) op de IJsselmeerdijk ter hoogte van de werkwegen. De tijdelijk verboden worden opgeheven middels het verkeersbord F8.

III. Het plaatsen van een bord B6 zodat het werkverkeer op de werkweg voorrang moet verlenen aan de bestuurders op de IJsselmeerdijk.

IV. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aldus besloten d.d. 11-12-2019.

 

 

 

 

Dit besluit is vastgesteld krachtens de Delegatieregeling Hollands Noorderkwartier 2012. Dit besluit bevindt zich ten kantore van het hoogheemraadschap aan Het Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard, waar het tijdens kantooruren kan worden ingezien. Tegen betaling kan een kopie van dit besluit worden verkregen.

Een afschrift van dit besluit is gezonden aan:

• Gemeente Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam.

• Politie Noord-Holland, Postbus 57, 2000 AB Haarlem.

 

Bezwaar

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, worden ingediend bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, t.a.v. Adviescommissie bezwaren, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard. Elektronisch bezwaar maken is in sommige gevallen mogelijk, voor informatie zie www.hhnk.nl.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het bezwaar, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Een ingediend bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u zich te richten tot de Voorzieningenrechter van de rechtbank met een verzoek om voorlopige voorziening. Het adres van de rechtbank is: Rechtbank Noord-Holland, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

 

 

 

 

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden

van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier,

namens dezen,

S.A. Langeweg,

Hoofd Afdeling Waterveiligheid & Wegen

Naar boven