Gemeente Wijk bij Duurstede - ontwerpbestemmingsplan - Buitengebied, thematische herziening huisvesting seizoensarbeiders

Logo Wijk bij Duurstede

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, thematische herziening huisvesting seizoensarbeiders’ met ingang van 24 december 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan bevat een aangepaste regeling voor de tijdelijke huisvesting van seizoensarbeiders op agrarische bedrijven. Het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2015’ kent voor agrarische bedrijven al de mogelijkheid om maximaal 20, op het eigen bedrijf werkzame, seizoensarbeiders op het erf te huisvesten. Dit maximum van 20 voldoet voor enkele grote fruitteeltbedrijven niet meer. Met dit nieuwe ontwerpbestemmingsplan wordt dit maximum voortaan gesteld op 100, mits een bedrijf aan strikte voorwaarden voldoet.

De aangepaste regeling is gevat in een thematische herziening ofwel ‘paraplubestemmingsplan’. De opzet van dit bestemmingsplan is zo dat alle regels van de al geldende bestemmingsplannen van toepassing blijven, met uitzondering van de regels voor tijdelijke huisvesting van seizoensarbeiders. Deze regels worden vervangen door de regels in dit nieuwe bestemmingsplan. Het plangebied van dit nieuwe bestemmingsplan komt overeen met het plangebied van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2015’. Van de mogelijkheid om meer dan 20 (tot maximaal 100) seizoensarbeiders tijdelijk te huisvesten kunnen straks maximaal 5 agrarische bedrijven in het plangebied gebruik maken.

Het ontwerp-paraplubestemmingsplan met bijlagen is te raadplegen via de volgende website:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0352.bgbseizarbeid-bon1

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen kunnen (onder vermelding van zaaknummer 87654) worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. team Leefomgeving, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken met Erik Uittenbroek van het team Leefomgeving via e.uittenbroek@wijkbijduurstede.nl, telefoon 0343-595 595.

Kenmerk gemeente WbD: 2020-476

 

Naar boven