Vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere waarde Adorp ‘t Stee

Logo Het Hogeland

De gemeenteraad van Het Hogeland heeft in zijn vergadering van 9 december 2020 het bestemmingsplan Adorp ’t Stee vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders van Het Hogeland heeft een besluit genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder voor deze ontwikkeling.

Wat houden het bestemmingsplan en besluit in?

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er op het voormalige voetbalveld 't Stee aan de Vang in Adorp maximaal 18 woningen worden gebouwd. Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat bij zeven woningen niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde, omdat ze zijn gelegen binnen de spoorzone Groningen – Sauwerd. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

Bestemmingsplan en besluit bekijken?

Het bestemmingsplan en besluit hoger grenswaarden kunt u met ingang van 31 december 2020 tot en met 10 februari 2021. Dat kunt u op de volgende manieren doen:

• Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het plannummer: (NL.IMRO.1966.BPAD2012BEHE1her01-VG01).

• Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde kunt u inzien in het gemeentehuis van Het Hogeland, locatie gemeentehuis Winsum hoofdstraat W 70. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd en kan alleen op afspraak.

Reageren op het bestemmingsplan en besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad en/of het besluit van het college van Burgemeester en wethouders, kunt u daartegen beroep instellen tegen het bestemmingsplan en/of het besluit. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

• U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad en/of een zienswijze tegen het besluit hogere grenswaarde bij het college van Burgemeester en wethouders.

• U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college van Burgemeester en wethouders in te dienen.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 31 december 2020 tot en met 10 februari 2021. Stuur uw brief uiterlijk 10 februari 2021 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen, maar niet per mail. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl. Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht.

Wanneer treden het bestemmingsplan en besluit in werking?

Het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde treden in werking op 11 februari 2021. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan en/of besluit in werking treden op 11 februari 2021? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan en/of besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

 

Naar boven