Besluit Gemeente Gennep tot het instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen op zondag 23 februari 2020 van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Logo Gennep

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GENNEP:

 

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW), de Wegenwet (WW) de Algemene wet bestuursrecht (Abw) en het (onder)mandaatbesluit van de gemeente Gennep d.d. 19 april 2016.

 

 

Wettelijke grondslag

Voor het instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen voor een evenement dient het college van Burgemeester en Wethouders van Gennep een tijdelijke verkeersbesluit te nemen, op grond van artikel 15, eerste en tweede lid en artikel 18d, van de Wegenverkeerswet 1994. En op grond van artikel 12 van de BABW.

Met dit tijdelijke verkeersbesluit wordt voldaan aan de betreffende bepalingen in de wegenverkeerswet 1994 (WVW), zijnde artikel 2, eerste lid, onder a, het verzekeren van de veiligheid op de weg en onder b het beschermen van de weggebruikers en passagiers.

 

Overwegingen

De carnavalsoptocht in Gennep kent een groot deelnemersveld, trekt veel publiek en duurt de hele namiddag. Daarom is het, gelet op de verkeersveiligheid en het waarborgen van de doorstroming van het verkeer, wenselijk om plaatselijk verkeersmaatregelen te treffen.

Alle wegen waar dit verkeersbesluit betrekking op heeft zijn eigendom van de gemeente Gennep en worden door de gemeente Gennep beheerd en onderhouden. Het betreft wegen, zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994. Ingevolge het beheer en onderhoud is de gemeente Gennep als wegbeheerder verantwoordelijk voor de inrichting en vormgeving van de weg al naar gelang de functie van de weg.

 

Overleg

Het voorliggende verkeersbesluit is ter informatie en advisering voorgelegd aan de Politie basiseenheid Gennep op 29 januari 2020. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

 

Belangenafwegingen

Er zijn geen aanwijzingen dat aanwonenden of belanghebbenden onevenredig worden benadeeld.

 

Besluiten

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders van Gennep tot de volgende maatregelen op zondag 23 februari 2020.

Afsluiten wegen

De zijwegen van de navolgende wegen of delen daarvan (opstelroute en route optocht) worden afgesloten met schrikhekken met daarop bevestigd C01borden daar waar alleen voetgangers zijn toegestaan en/ of de inzet van evenementen- of beroepsverkeersregelaars. Bord C01 volgens bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

 Europaplein

 Prins Bernhardlaan

 Brugstraat

 ’t Straatje

 Maasstraat

 Doelen

 Torenstraat

 Haspel

 Genneperhuisweg

 Maaskempweg

 Markt

 Zandstraat

 Spoorstraat

 Brabantweg

 Roggestraat

 Pr. Hendrikstraat

 Picardie tot aan het parkeerterrein van Pica Mare

 

De opstelroute en route van de optocht en de locatie van de schrikhekken met C01 bord erop en de inzet evenementen- en beroepsverkeersregelaars zijn aangegeven op onderstaande situatietekening met nr. 00050326, d.d. 15 januari 2020, welke als zodanig bij dit verkeersbesluit hoort.

 

Burgemeester en Wethouders van Gennep

Namens dezen

Beleidsondersteuner verkeer en mobiliteit

De heer B. Achterberg

Rechtsbescherming

Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten.

 

Zaaknr. 363472

Gennep, 29 januari 2020

 

 

Naar boven