Provincie Groningen - kennisgeving beoordeling m.e.r. plicht ten behoeve van kleiwinning in Ulsda voor de baksteenfabricage steenfabriek Strating te Oude Pekela

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij op grond van artikel 7.16 van de Wet milieubeheer hebben besloten dat Strating Steenindustrie B.V. voor de kleiwinning/ontgronding in Ulsda ten behoeve van de baksteenfabricage in de steenfabriek te Oude Pekela geen milieueffectrapport (MER) hoeft op te stellen.

De voorgenomen activiteit heeft betrekking op een ontgronding van circa 20 hectare. Hiervoor geldt op grond van de categorie D 16.1 van het Besluit m.e.r. de m.e.r.-beoordelingsplicht.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 31 januari 2020 tot en met 13 maart 2020 in het gemeentehuis van de gemeente Oldambt te Winschoten en op werkdagen tijdens kantooruren in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen. Buiten kantooruren alleen volgens afspraak via de onderstaande telefoonnummers

Bezwaar en beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Indien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen kunt u uw bezwaarschrift tot en met 13 maart 2020 indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP te Groningen.

Voor zover belanghebbenden geen bezwaar op beroep tegen het voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, wijzen wij erop dat zij hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar kunnen maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van nog uit te voeren vergunningprocedure ten behoeve waarvan dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

  • -

    Mevrouw B.M. Enfield, m.e.r.-coördinator provincie Groningen, tel: 050 - 3164724

  • -

    De heer J. Hartman, vergunningverlener provincie Groningen, tel: 050 - 3164627

Naar boven