Ontwerpbestemmingsplan Boogplein Winsum

Logo Het Hogeland

Ter inzage

Vanaf 17 december 2020 tot en met 27 januari 2021 ligt het ontwerp bestemmingsplan Boogplein Winsum (NL.IMRO.1966.BPWI2010BEHE1her02-ON01) voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis te Winsum. U kunt het plan ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Aanleiding

Dit bestemmingsplan betreft de herstructurering van de voormalige Sennema-locatie in Winsum. Er wordt met dit bestemmingsplan invulling gegeven aan de huidige situatie waarin sprake is van een stuk braakliggend grond.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan wordt aan de westkant begrenst door Wigbolt Ripperdastraat, aan de noordkant door het Winsumerdiep, aan de oostkant door de Regnerus Praediniusstraat en de Hoofdstraat Winsum en aan de zuidkant door de Kloosterstraat.

Inspraakreacties

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft diverse reacties opgeleverd. Deze reacties zijn benoemd in de Nota van inspraak en overleg. Daarin wordt eveneens de reactie van het college van burgemeester en wethouders op de inspraakreacties aangegeven. Voor zover de inspraakreacties betrekking hebben op de regeling in het bestemmingsplan Boogplein Winsum en het college komt tegemoet aan de inspraakreactie, is deze verwerkt in het bestemmingsplan. De nota van inspraak en overleg wordt als bijlage aan de toelichting toegevoegd.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan geven. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. De zienswijzen kunnen uitsluitend betrekking hebben op de onderdelen die het bestemmingsplan betreffen. De wijze waarop het openbaar gebied wordt uitgewerkt/de herinrichting van het openbaar gebied maakt geen onderdeel uit van het bestemmingsplan. Zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. Vermeld in uw brief uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Boogplein Winsum’.

Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met Frank Rozema of Ria Uilenberg van het team ruimtelijke ordening-beleid, telefoon 088 – 345 8888.

Vormvrije milieu-effectrapportage

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt en dat belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. De beoogde ontwikkeling blijft onder de drempelwaarden zoals genoemd in het Besluit milieueffectrapportage ((Bijlage onderdeel D11.2 ). Daarom kan voor de m.e.r.-beoordeling worden volstaan met een vormvrije m.e.r.-beoordeling en een verkorte weergave ervan in de toelichting van het bestemmingsplan. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

Wilt u reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling? Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

In verband met de Coronacrisis wordt u dringend geadviseerd het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de Corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd.

 

Naar boven