Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Meidoornstraat 2 te Bergambacht

Logo Krimpenerwaard

Vestiging voorkeursrecht

Aanwijzing van een perceel waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten ('Wvg') bekend dat de raad van de gemeente Krimpenerwaard op 4 februari 2020 heeft besloten om op basis van het bepaalde in artikel 3 Wvg een perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het betreft een perceel binnen de gemeente Krimpenerwaard, plaatselijk bekend als Meidoornstraat 2 te Bergambacht.

 

De locatie is aangeduid als toekomstig gebied voor maatschappelijke doeleinden met alle bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken.

 

Het perceel is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30428474-02 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 8 januari 2020.

 

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van de dag na deze publicatie, voor eenieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis, Dorpsplein 8, 2821 AS te Stolwijk. Openingstijden van het kantoor:

  • 1.

    op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur,

  • 2.

    avondopenstelling dinsdag en donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur en

  • 3.

    zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

 

De eigenaar en beperkt gerechtigden met betrekking tot dit perceel ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

 

Het voorkeursrecht geldt op basis van artikel 9 lid 1 Wvg uiterlijk tot en met 26 januari 2022.

 

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 Wvg op 3 december 2019 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

 

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten de eigenaar en beperkt gerechtigden van het in het besluit begrepen perceel, wanneer zij haar perceel dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Krimpenerwaard te koop aanbieden.

 

Bezwaar

Het raadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht ('Awb'), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemeld perceel tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 6 februari 2020, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Krimpenerwaard, postbus 51 te 2820 AB Stolwijk.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/Burgers. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten in rekening.

 

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zijn niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Bilardie, onder telefoonnummer 14-0182.

Stolwijk, 5 februari 2020

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard

Naar boven