Vestiging voorkeursrecht artikel 2 en 5, WVG, Noordrand bebouwde kom Haarle

Logo Hellendoorn

Bij de publieksbalie in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt vanaf zaterdag 12 december 2020het besluit met kenmerk 2020-028094 van 24 november 2020 van de gemeenteraad van Hellendoorn ter inzage. De gemeenteraad maakt hiermee op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij ingevolge artikel 2 en 5 Wvg op 24 november 2020 heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de bepalingen van de Wvg van toepassing zijn. De aangewezen gronden zijn globaal gelegen aan de rand van het dorp Haarle in het gebied ten noorden van de speelvoorziening bij de lagere school en daarmee gelegen nabij de Bourgonjensmoat.

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met de bij het besluit behorende bijlagen, bestaande uit een kadastrale kaart en een lijst met aangewezen gronden volgens de registers van het kadaster ter inzage. Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via https://afspraken.hellendoorn.nl/ of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 0548-630 214.

Dit besluit is voorafgegaan door het besluit van het college tot het voorlopig aanwijzen van deze gronden waarop de bepalingen van de Wvg van toepassing zijn. Dit besluit is gepubliceerd in de Staatscourant op 2 oktober 2020. Belanghebbenden, die bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing, hoeven dat niet nog een keer te doen. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 8000 GB Zwolle. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien hij belanghebbende is en daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Dit besluit van de raad heeft als ontwerp-raadsvoorstel ter inzage gelegen, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht. Zienswijzen konden worden kenbaar gemaakt bij de raad gedurende een periode van vier weken, eindigend op zaterdag 31 oktober 2020. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

Aangezien niemand tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp-raadsvoorstel heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, kunnen uitsluitend belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 8000 GB Zwolle (art 6:13 Algemene wet bestuursrecht).

Een beroepschrift dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw bezwaar of zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven