Kennisgeving: Ontwerp- Paraplubestemmingsplan begrippen en wijze van meten

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 10 december 2020 voor een ieder ter inzage wordt gelegd:

het ontwerp ‘Paraplu-bestemmingsplan begrippen en wijze van meten’ (NL.IMRO.0606.BP00100);

Dit paraplubestemmingsplan geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente Schiedam.

Ontwerp- Paraplu bestemmingsplan begrippen en wijze van meten

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Onder de Omgevingswet is er per gemeente één 'omgevingsplan', in plaats van bestemmingsplannen per gebied. In voorbereiding hierop wordt alvast één gemeentebrede set van begrippen en wijze van meten vastgesteld, in de vorm van dit paraplu-bestemmingsplan. In dit plan zijn alle artikelen 1 (begrippen) en 2 (wijze van meten) uit de vigerende bestemmingsplannen, samengevoegd. De uniformering van de algemene bepalingen versoepelt de verdere transitie naar het omgevingsplan.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 10 december 2020 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is doorgaans op afspraak geopend.

De stukken zijn digitaal te raadplegen op: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.BP00100-0001.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen doorgaans naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC. Indien een schriftelijke zienswijze niet mogelijk is, dan heeft een digitale mondelinge zienswijze (bijvoorbeeld via Skype of Teams) of een telefonische zienswijze gelet op corona de voorkeur.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen en de verdere procedure, een (digitale) mondelinge zienswijze of toezending van de stukken kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met mevr. mr. R. Osse, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Schiedam, 9 december 2020

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

drs . M.A. van den Hende,

wnd. secretaris

C.H.J. Lamers,

burgemeester

Naar boven