Ter inzage legging ontwerp facetbeheersverordening Parkeren, inclusief ontwerpnota Parkeernormen Assen 2020

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 9 december 2020 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende plannen ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp facetbeheersverordening “Parkeren” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.02BHV20201000J2-B001;

  • 2.

    de ontwerpnota Parkeernormen Assen 2020.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Aanleiding en planvoornemen

Op 1 juli 2018 zijn de stedenbouwkundige bepalingen in de gemeentelijke Bouwverordening vervallen. Een belangrijk gevolg hiervan is dat de daarin specifiek geregelde parkeerregels eveneens zijn vervallen. Die parkeerregels hebben een directe relatie met de inhoud van bestemmingsplannen en beheersverordeningen. Het is daarom van belang om alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen waarin nog niet is voorgesorteerd op deze wetswijziging, aan te passen, zodanig dat de parkeerregels ook in die bestemmingsplannen en beheersverordeningen van toepassing worden.

Planologische regeling

Gelet op het vorenstaande is een aanpassing van de plannen nodig in die zin dat in de nu geldende bestemmingsplannen en beheersverordeningen de verwijzing naar de Bouwverordening wordt verwijderd en een nieuw artikel wordt opgenomen waarin het parkeerbeleid wordt geregeld. Op grond van artikel 3.1.2, lid 2, onder a van het Besluit ruimtelijke ordening kan in deze parkeerregeling worden verwezen naar de Nota parkeernormen Assen waarin de parkeernormen zijn opgenomen.

Nota Parkeernormen

Om niet alle parkeernormen in afzonderlijke bestemmingsplannen en beheersverordening op te hoeven nemen is de Nota Parkeernormen Assen 2020 opgesteld. In de bestemmingsplannen wordt naar deze Nota verwezen. Deze Nota bevat naast de Assense parkeernormen ook een beschrijving van de toepassing van deze normen. Hierdoor wordt de werkwijze transparant en eenduidig. De

Nota Parkeernormen bevat alleen het parkeerbeleid ten aanzien van bouwontwikkelingen waarvoor een omgevingsvergunning wordt verstrekt.

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerp facetbeheersverordening en de ontwerpnota Parkeernormen Assen 2020 liggen met ingang van 9 december 2020 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het inzien van de stukken kan vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus alleen op afspraak. Daarvoor kunt u bellen met de gemeente via 14 0592. Verder is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen de ontwerpstukken. De zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, postbus 30018, 9400 RA Assen. Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592.

Zienswijzen gericht tegen de ontwerpstukken worden betrokken bij de vaststelling van de facetbeheersverordening en de nota Parkeernormen Assen 2020 door de gemeenteraad.

ASSEN 8 december 2020

Naar boven