Bestemmingsplan ‘Jozefpark Hillegom’ gewijzigd vastgesteld

Logo Hillegom

De gemeenteraad van Hillegom heeft op 23 januari 2020  het bestemmingsplan ‘Jozefpark Hillegom’ met identificatienummer NL.IMRO.0534.BPJozefpark-VA01 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied is het terrein van de Hoofdstraat in Hillegom aan de westzijde tot aan de Monseigneur van Leeuwenlaan aan de Zuidzijde, rondom de moskee bij het pad van de Verlengde Havenstraat aan de oostzijde, de Jozefschoollocatie zelf en de achtertuingrenzen van de bebouwing aan de Brouwerlaan aan de noordzijde.

Inhoud plan

Een ontwikkelende partij wil de locatie Jozefpark herontwikkelen. Het gaat om de kerk, de pastorie, de Jozefschool, het zusterhuis en een nieuw appartementencomplex ten zuidoosten van het zusterhuis en het openbare gebied ertussen. De gebouwen van de kerk, pastorie en het zusterhuis zullen blijven bestaan, maar zullen worden aangepast en gebruikt ten behoeve van zorggerelateerd wonen. De Jozefschool wordt gesloopt. Hiervoor komen 12 appartementen en 8 eengezinswoningen terug. Het gebouw van Crescendo wordt gesloopt en hier komt een appartementencomplex terug. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van woensdag 5 februari tot en met woensdag 18 maart 2020  ter inzage.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van woensdag 5 februari tot en met woensdag 18 maart 2020  beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Jozefpark Hillegom” naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 19 maart 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fariq Ishaak van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: f.ishaak@hltsamen.nl.

Naar boven