Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Oude Plein, Kruiningen’, Reimerswaal

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 21 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Oude Plein, Kruiningen’, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KnBPOudePlein-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is opgesteld om het vervangen van 5 woningen aan de Meidam 5 tot en met 13 (alle oneven) in Kruiningen door 6 nieuwe woningen mogelijk te maken. De nieuw te bouwen woningen worden anders gepositioneerd dan de huidige woningen. De woningen worden namelijk georiënteerd op het parkeerterrein aan het Oude Plein.

Het voorgenomen plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Kruiningen’. Om de voorgestane ontwikkeling planologisch mogelijk te maken, is het bestemmingsplan ‘Oude Plein, Kruiningen’ opgesteld. In dit nieuwe bestemmingsplan wordt tevens de feitelijke situatie voor wat betreft het parkeerterrein en het gemeentehuis neergelegd.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

Regels

In het vast te stellen bestemmingsplan is de nieuwste set standaardregels opgenomen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 30 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 voor iedereen ter inzage.

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Kruiningen te klikken. Ook kunt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

 

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, kan gedurende de beroepstermijn tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. De beroepstermijn bedraagt 6 weken en begint op 30 januari 2020. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigde regels. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Belanghebbende natuurlijke personen kunnen ook online beroep en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening indienen. Dat kan alleen via het digitale loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

 

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouwReubens van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is van maandag tot en met woensdag bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

 

Kruiningen, 29 januari 2020

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal,

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven